Național Din Arad Cultură Religie Ultima oră Externe
Corala Mixtă a Catedralei Arhiepiscopale din Arad l-a sărbătorit pe Sf. Ștefan cel Mare împreună cu românii din Viena
Corala Mixtă a Catedralei Arhiepiscopale din Arad l-a sărbătorit pe Sf. Ștefan cel Mare împreună cu românii din Viena
04/07/2023 ⋅ 0 comentarii

Duminică, 2 iulie, românii l-au sărbătorit pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, iar legăturile create de arădenii noștri cu locurile de prăznuire în chip deosebit a Sfântului Voievod n-au putut decât să ne bucure și să ne înalțe sufletește. 

Și dacă Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul avea să săvârșească Sfânta Liturghie Arhierească la hramul Mănăstirii Dobrești, ctitoria Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Corala Mixtă a Catedralei Arhiepiscopale din Arad condusă de Părintele diacon Laviniu Morariu, l-a sărbătorit pe Marele Voievod împreună cu comunitatea românească din Viena, adunată în Liturghie la hramul bisericii „Sf. Ștefan cel Mare” din capitala Austriei. 

Vorbim despre „Voronețul” Vienei, al cărui Altar a fost sfințit în 11 iunie a anului trecut, eveniment de care ne-a legat și atunci prezența în soborul de 6 Ierarhi a Preasfințitului Părinte Emilian. Deci cu atât mai mare bucuria aceastei continuități a legăturii duhovnicești a Cetății Aradului cu românii din Viena. 

„Rămânem în suflet cu bucuria comuniunii in rugăciune, cânt și cuvânt, adumbriți de mâna puternică și protectoare a Marelui Voievod Stefan!”, a spus Părintele Paroh Emanuel Nuțu. 

Cinstire prin cântări patriotice închinate Sfântului Ștefan cel Mare a adus și corala bisericii românești din Viena, împreună cu copiii corului ”Heruvimii”, conduși de diac. prof. dr. Theodore Coresi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Arhierești săvârșită de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul român al Europei de Nord, toți cei prezenți au fost invitați la „agapa tradițională de hram, pregătită cu mult drag de gospodinele Parohiei noastre, având astfel prilejul de a comunica cu Ierarhul prezent, cu preoții și unii cu alții într-o atmosfera caldă, în curtea plină de flori a bisericii”, a mai spus Părintele Paroh.

Spre părtășire de emoția unică a românilor din diaspora de a fi „acasă” în sânul Bisericii, vă lăsăm o înregistrare a arădenilor noștri prezenți duminică la Viena: 


Foto:  Biserica Sfântul Stefan cel Mare din Viena

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.