Național Ultima oră Externe
Copiii românilor din Viena au sărbătorit Ziua Universală a Iei și au petrecut „o zi minunată”, împreună, la biserica Sf. Ștefan cel Mare
Copiii românilor din Viena au sărbătorit Ziua Universală a Iei și au petrecut „o zi minunată”, împreună, la biserica Sf. Ștefan cel Mare
30/06/2022 ⋅ 0 comentarii

Dacă este ceva care unește, care aduce împreună românii de dincolo de hotare ostoindu-le dorul de acasă, cu siguranță acel „ceva” sunt bisericile construite de-a lungul timpului în comunitățile din care fac parte. 

Despre activitățile bisericii „Sfântul Ștefan cel Mare” din Viena și despre felul în care știe să țină viu spiritul românesc chiar pe pământ străin am mai scris. Am scris când au colindat, când au creat o adevărată punte de iubire cu copii din țară trimițându-le cadouri de sărbători, când pictat icoane sau când au sărbătorit Ziua Națională.

De data aceasta, ei au sărbătorit Ziua Universală a Iei. Că acolo, la Viena, au dus cu ei multe ii cu ușurință am văzut în zilele de sărbătoare prilejuite de sfințirea bisericii. Însă de data aceasta, iile le-au purtat într-o altfel de sărbătoare. Una care pe lângă Ziua Iei a marcat și sfârșitul anului școlar.

Și a fost acolo, rugăciune de mulțumire, a fost răsplată pentru participarea la orele de limba română, la activitățile religioase, creative, sportive și muzicale, desfășurate în fiecare sâmbătă în perioada septembrie 2021- iunie 2022, au fost ateliere de rceație și a fost chiar și o „Olimpiadă de joacă”. 

Practic a „A fost o zi minunată!”, după cum relatează Părintele Paroh Emanuel Nuțu citând pe unul dintre copii. 

„În cadrul sfintei biserici, de care copiii se simt atât de apropiați, am făcut slujba de mulțumire la sfârșit de an școlar, iar copiii Școlii noastre Parohiale au primit din partea profesorilor diplomele de participare la orele de limba română, la activitățile religioase, creative, sportive și muzicale, desfășurate în fiecare sâmbătă în perioada septembrie 2021- iunie 2022. 

Si ultima zi a fost o zi plină de activități - ateliere de creație si „Olimpiada de joacă” au avut loc în Sala Parohială, ca de obicei. 

În fiecare an, pe data de 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei. Împreună cu copiii prezenți am sărbătorit această zi. Copiii au colorat si decorat un model de ie, desenând semne și simboluri tradiționale, iar părinții au putut admira o colecție de ii din diferite părți ale țării, expusă în Sala Parohială. 

De asemenea, au creat modele tradiționale din mărgele hama de călcat termoadezive. Mulțumim @Zmeișorii pentru aceste minunate idei de materiale. Ca să cităm pe unul dintre copilași "A fost o zi minunată" pentru toți.”, a spus Părintele Paroh. 

După vacanță vor avea loc înscrierile pentru anul școlar 2022-2023 la cursuri de religie, limba română și educație muzicală, cât și atelierele de creație și sport din Scoala Parohială. 

„Vă mulțumim dragi părinți pentru că sunteți alături de noi și așteptăm copilașii în număr cât mai mare la toate cursurile si atelierele organizate în limba română. Vă dorim o vacanță minunată cu prietenii, familia si noii cunoscuți, o dispoziție însorită si povești uimitoare în această vară.”, a mai transmis Părintele Emanuel Nuțu. 


Foto: Biserica „Sf. Ștefan cel Mare” Viena


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.