Național Din Arad Social Ultima oră
Polițiștii arădeni au donat sânge, iar din bonurile primite au cumpărat alimente pentru Cantina socială ”Sf. Nicolae”
Polițiștii arădeni au donat sânge, iar din bonurile primite au cumpărat alimente pentru Cantina socială ”Sf. Nicolae”
05/08/2020 ⋅ 0 comentarii

Zilele trecute, poliţiştii arădeni au răspuns prompt solicitării cadrelor medicale la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad,   care au tras un semnal de alarmă cu privire la nevoia stringentă de sânge. Astfel, dincolo de misiunile profesionale, zeci de poliţişti, de la toate serviciile Inspectoratului s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad şi au donat sânge, atât de necesar  pentru a salva vieţi.

Pentru ca gestul să aibă o continuitate şi să se transpună concret în ajutor  atât pentru persoanele care au nevoi medicale dar şi pentru cele care au nevoi materiale, s-a decis ca  bonurile valorice primite să fie folosite pentru  achiziţionarea de alimente destinate acestora din urmă.

Concretizarea acţiunii s-a făcut printr-o bună colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, gestul poliţiştilor venind şi ca un răspuns la acţiunile Arhiepiscopiei care, în această perioadă dificilă pentru întreaga societate, a donat măști de protecție confecţionate de maicile din mănăstirile judeţului, a pregătit mâncare tuturor forţelor de ordine şi cadrelor medicale din ”prima linie”, și s-a implicat în campania de achiziționare a 8 sisteme de ventilație și monitorizare respiratorie pentru pacienții cu coronavirus. 

Astfel, poliţiştii arădeni au achiziționat zeci de kilograme de produse alimentare şi legume  pe care le-au donat pentru  a intra în posesia celor aflați în dificultate. Toate produsele vor fi folosite pentru prepararea meniurilor şi a pachetelor cu hrană, prin grija şi efortul Sectorului social-filantropic  al Arhiepiscopiei Aradului,  unde, la Cantina socială Sf. Ierarh Nicolae, peste 140 de persoane  beneficiază zilnic de asigurarea meselor, asistenţă socială şi spirituală .

Demersul poliţiştilor arădeni este o continuare firească   a menirii şi misiunilor zilnice a tuturor  celor care se află în slujba comunităţii,  un gest de recunoştinţă pentru toţi semenii noştri .

”Cooperarea şi solidaritatea sunt cel mai important lucru, mai ales acum, în această   perioadă. Noi suntem doar câţiva dintre cei mulţi din societate care pun umărul astfel încât să trecem cu bine prin această situaţie grea. Considerăm ca acţiunea noastră este un gest firesc, de empatie si responsabilitate, iar mâinile iubirii, de ajutor, mai ales în momente dificile, ar trebui să ne fie lecţii de viaţă, să ne înveţe ca bunătatea  şi generozitatea se intorc întotdeauna!, au spus reprezentanții IPJ Arad.

 

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.