Național Din Arad Social Religie Ultima oră
În pași concreți. Acţiunile Arhiepiscopiei Aradului în sprijinul celor care luptă împotriva răspândirii coronavirusului
În pași concreți. Acţiunile Arhiepiscopiei Aradului în sprijinul celor care luptă împotriva răspândirii coronavirusului
27/03/2020 ⋅ 0 comentarii

Poate cele mai aprige discuții apărute în mediul online și nu numai, în aceste zile de grea încercare, pe lângă cele legate de lipsurile din spitale și tristele vești venite din toate colțurile lumii, sunt cele legate de implicarea Bisericii în lupta împotriva răspândirii coronavirusului. 

”Ce face, domnule, Biserica?”

   Recunoaștem că din noianul de întrebări acuzatoare am ales-o, din respect pentru cititorii noștri, pe cea mai puțin dăunătoare zilelor de tihnă sufletească atât de necesară Postului în care ne aflăm, dar și perioadei de izolare care nu este tuturor ușoară. 

   Răspunsul, desigur, depinde de intenția celui care întreabă. Pentru că dacă intenția este bună și răspunsul este lesne de aflat, însă când întrebarea este tendențioasă mai mult ca sigur bunul răspuns dat de Biserică prin fapte va trece adesea neobservat. Însă chiar și așa, cu dragoste și înțelegere față de nedumeririle, neputințele, intențiile sau prisosul inimii fiecăruia lăsăm mai jos, enumerate, acțiunile social-filantropice întreprinse de Arhiepiscopia Aradului până astăzi, 27 martie 2020. 

    Astfel, cu binecuvântarea și implicarea Ierarhilor arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, şi a sectoarelor administrative ale Centrului Eparhial, pentru a veni în sprijinul Spitalului Judeţean, a altor instituţii implicate şi a arădenilor, Arhiepiscopia Aradului a demarat mai multe acţiuni social-filantropice.

 

Până astăzi, 27 martie 2020, prin Arhiepiscopia Aradului s-au desfăşurat următoarele acţiuni în lupta cu răspândirea coronavirusului COVID 19:

 

– S-au cumpărat măşti de protecţie şi mănuşi Spitalului Clinic de Urgenţă Arad în valoare de 65.000 RON (suma a fost donată de parohiile din Municipiul Arad).

 

– În parteneriat cu Fundaţia ,,Vasile Goldiş” din Arad şi alte firme şi asociaţii, care ni s-au ataşat, urmează să fie achiziţionate 8 aparate de ventilaţie şi monitorizare respiratorie. Arhiepiscopia Aradului a contribuit cu suma de 72.500 RON (suma a fost donată de parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei, prin cele patru Protopopiate: Arad, Ineu, Lipova şi Sebiş).

 

– Arhiepiscopia oferă hrană de luni până vineri la 120 de persoane vulnerabile din Municipiul Arad şi 25 de porţii zilnic pentru poliţiştii locali, aflaţi în misiune.

 

– S-a oferit hrană şi materiale de protecţie (mănuşi şi măşti), prin Arhiepiscopie, Mănăstirea Arad-Gai, Schitul de maici de la Tămand şi parohiile din oraş, cadrelor medicale şi poliţiştilor din Vama Nădlac II şi IPJ Arad, Serviciul rutier.

 

– Compania SC PIROŞ SECURITY FORCE SRL, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului, oferă sprijin arădenilor care apelează la biserică pentru ajutor: deplasări la medic (prin cele două salvări private ce le deţine), aducere de alimente celor izolaţi (bătrâni, familii nevoiaşe), precum şi în alte situaţii.

 

– Preoţii din Arhiepiscopie au luat legătura cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu şi s-au oferit să-i ajute prin voluntarii din parohie.

 

– Persoanele care doresc să sprijine Arhiepiscopia Aradului împotriva pandemiei de COVID-19, pot face donaţii în Cont: RO85RNCB0016005440980008, beneficiar Arhiepiscopia Aradului (CUI 4573205),   deschis la Banca Comercială Română, Detalii plată – ajutor umanitar epidemie COVID-19

 

Ne rugăm cu toţii lui Dumnezeu să ne ajute în încetarea epidemiei şi a bolilor, şi vă rugăm să sprijinim împreună acţiunile de întrajutorare a celor afectaţi în această perioadă.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

    Și ne permitem chiar să completăm comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei, adăugându-i grija, mai presus de cele lumești necesare, purtată tuturor arădenilor și întregii lumi prin Sfintele Liturghii săvârșite de slujitorii Sfintelor Altare. Rugăciuni înălțate spre folosul, mângâierea și vindecarea tuturor celor afectați de această pandemie… 

      Bat clopotele peste România, iar preoții în ruga lor ne poartă pe toți zicând: ”Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale”.

     ”Ce face, domnule, Biserica?”. Face și nu face deloc puțin. Noi am prezentat doar o parte din întregul Lucrării ei…

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.