Național Din Arad Ultima oră
Cei 42 de medici și asistenți români care au fost în misiune în Basarabia s-au întors acasă. Din echipă au făcut parte și cinci arădeni
Cei 42 de medici și asistenți români care au fost în misiune în Basarabia s-au întors acasă. Din echipă au făcut parte și cinci arădeni
16/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Echipa formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii care au fost în misiune în Moldova pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva COVID-19 s-a întors acasă. 

Din detașamentul de sprijin au făcut parte și cinci salvatori arădeni: plt.maj Lazăr Ovidiu, asistent Băginean Rodica, medic Prislopan Casandra, asistent Detari Atilla, medic Olga Mitreanu, medic Vultur Dacian.

Timp de două săptămâni aceștia au desfășurat misiuni în spitalele de dincolo de Prut sprijinind medicii de acolo în lupta cu noul coronavirus. 

„Considerăm că membrii Misiunii medicale umanitare „ROMÂNIA PENTRU MOLDOVA” și-au îndeplinit obiectivele asumate, oferind suport medical eficient și de calitate pacienților și personalului medical și non-medical din secțiile în care și-au desfășurat activitatea, au pus bazele unei fructuoase colaborări între echipele din România și Republica Moldova și au reprezentat cu onoare România”, scrie într-un comunicat emis de către Ambasada României la Chişinău.

Acţiunea a făcut parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de Statul Român în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Întreaga misiune a fost încărcată de emoție, dacă ne amintim de modul în care românii de dincolo de Prut au întâmpinat convoiul umanitar cu echipamente sanitare, de scrisoarea de mulțumire scrisă de aceștia în urmă cu câteva zile: ”Îți mulțumesc, România, pentru tot ceea ce faci pentru mine!”, dar și de frumosul mesaj de mulțumire al Episcopului de Bălți, care a dat medicilor români Diplome de gratitudine ”pentru curajul, dragostea frăţească şi sacrificiul voluntar manifestat cu sinceritate faţă de fraţii basarabeni, din Bălţi, în timpul pandemiei de Covid-19”.

 

Foto: Nadejda Roscovanu / ISU Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.