Național Ultima oră
Scrisoare de mulțumire de la românii de dincolo de Prut: ”Îți mulțumesc, România, pentru tot ceea ce faci pentru mine!”
Scrisoare de mulțumire de la românii de dincolo de Prut: ”Îți mulțumesc, România, pentru tot ceea ce faci pentru mine!”
12/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Românii de dincolo de Prut au transmis o scrisoare de mulțumire către România pentru ajutorul acordat în lupta cu pandemia de coronavirus.

În mesajul publicat în mediul online se subliniază că ei, cetățenii Basarabiei, nu sunt de acord cu modul în care autoritățile de la Chișinău au decis să primească, săptămâna trecută, convoiul umanitar din România. 

Îți scriu ca să-ți mulțumesc pentru ajutorul tău, dat cu tot sufletul, fără a cere aplauze, fără a pune condiții, ci din dorința sinceră de a fi alături de noi, cei din Basarabia (…) Țara mea înseamnă medicii, asistenții medicali, șoferii de ambulanțe, profesorii, vânzătorii, brutarii, agricultorii, întreprinzătorii, pensionarii, copiii. Țara mea nu înseamnă grupul de oportuniști aroganți care și-a tras sub ei puterea. Acești oameni trăiesc cu iluzia că sunt stăpânii locului unde noi trăim. (…)Te rog să ții minte acest lucru și să nu mă confunzi niciodată cu ei.”

”Îți mulțumesc, România, pentru tot ceea ce faci pentru mine și știu că va veni ziua în care ajutorul tău va fi primit cu bucurie, cu ușile larg deschise. Cu drag, Eu, Cetățean al Moldovei.”

Scrisoarea de MULȚUMIRE a fost distribuită de mii de basarabeni, iar comentariile nu au întârziat să apară:

„Mulțumesc Patrie-Mamă pentru faptul că nu ne-ai lăsat la grea ananghie în timpurile astea de restriște!”

„MULTUMESC ROMANIA! Te iubesc din tot sufletul!!!

„Mulțumim, dragi MEDICI EROI. Mulțumim, dragă ROMÂNIA. Să ne ajute Dumnezeu, să fim o planetă de ființe care se respectă. UNIRE ROMÂNI, suntem UN NEAM, O ȚARĂ. VĂ IUBIM! Hoții nu știu că dezvoltarea nu vine prin hoție. Dumnezeu să le dea înțelepciune și umanitate”, scrie într-un alt comentariu.

”Mulțumim, dragă Românie, pentru ca esti alaturi! Cât va fi Romania, vom exista și noi. Mulțumim!!!”

Sunt doar câteva dintre sutele de mesaje… 

Convoiul umanitar format din 20 de camioane încărcate cu echipamente și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro, donate de România, a ajuns în Moldova, joi, 7 mai 2020, la o săptămână după ce Bucureștiul a trimis și 42 de medici care să trateze bolnavii de COVID-19.

Scrisoarea de mulțumire de acum nu face altceva decât să sublinieze încă o dată emoționantul moment în care românii de dincolo de Prut au împânzit, în semn de mulțumire și bun venit, traseul Leușeni – Chișinău, la sosirea convoiului umanitar din România. 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.