Național Ultima oră
Este femeie, are 35 de ani și este unul dintre piloții care au adus din Coreea de Sud cele 100.000 de combinezoane de protecție
Este femeie, are 35 de ani și este unul dintre piloții care au adus din Coreea de Sud cele 100.000 de combinezoane de protecție
09/04/2020 ⋅ 1 comentarii

De 40 de ore de zbor a fost nevoie pentru aducerea, cât mai rapid, din Coreea de Sud în România a celor 100.000 de combinezoane de protecție, atât de necesare în această perioadă, informează Ministerul Apărării Naționale.

”În astfel de momente, când primim misiuni în care trebuie să răspundem rapid, ne mobilizăm toţi, fiecare pe părticica lui, ca să putem să punem lucrurile cap la cap şi să le putem face mult mai repede decât în mod normal. A fost unul dintre cele mai lungi zboruri, e adevărat, dar nu cel mai greu. A fost foarte obositor pentru că totul se derulează rapid şi, practic, pregătirea la un moment dat o mai faci şi din mers.”

Acestea au fost cuvintele locotenent-comandorului Simona Maierean, unul dintre piloții care ieri dimineață la ora 03.00 ateriza pe aeroportul din Otopeni cu 45 de tone de echipament de protecție care va fi folosit în lupta contra COVID-19, conform aceleiași surse. 

Este vorba despre prima femeie-pilot de supersonic din România la doar 24 de ani, iar la 34, copilot pe C17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria. Acea femeie care în urmă cu 11 ani, ne oferea tuturor o premieră națională: prima femeie pilot care făcea trecerea pe avionul supersonic MIG-21 LanceR. Însă, chiar și așa, Simona Maierean considera că își făcea doar treaba.

„Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile”, scrie MApN.

#RomâniaFiiPuternică

 

Foto: MApN / Laurențiu Turoi

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

10.04.2020 00:59
Adrian Dinca
Oare dece dupa atatia ani e doar locotenent-comandor la activitatea ce o presteaza iar alti izmenari adica cei de de servicii si cei din birouri promoveaza in grad precum florile de nemuritoare, daca s-ar putea si doua intr_un an.