Național Din Arad Cultură Religie Ultima oră
PS Emilian Crișanul, în soborul de 7 Arhierei de la hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș
PS Emilian Crișanul, în soborul de 7 Arhierei de la hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș
12/05/2024 ⋅ 0 comentarii

Duminica a 2-a după Paști a îmbrăcat din nou Cetatea Caransebeșului în haina de sărbătoare a hramului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și debutul Ediției a XVII-a  a Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului.

Manifestările au debutat sâmbătă, 11 mai, prin primirea Moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse de la Mănăstirea Bistrița – Vâlcea, pentru ca astăzi, în Duminica Tomii, un sobor de 7 Ierarhi, să săvârșească Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală.

Bucuria noastră, a arădenilor, prilejuită de prezența în Soborul celor 7 Ierarhi ai Bisericii noastre a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care, așa cum de fiecare dată o face, ne-a așezat în împreună-rugăciune cu credincioșii celorlalte cetăți prezente prin slujirea la Caransebeș a Ierarhilor lor: PS Lucian al Caransebeșului, PS Nicodim al Severinului și Strehaiei, PS Siluan al Ungariei, PS Nestor al Devei și Hunedoarei, PS Ieronim al Daciei Felix, PS Benedict Bistrițeanul al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

După oficierea Sfintei Liturghii, în faţa Catedralei Episcopale, Episcopia Caransebeşului a fost organizat un spectacol de promovare a tradiţiilor și folclorului bănăţean, la care au participat formaţii de dansatori şi tineri care și-au prezentat portul popular, spre bucuria și îmbogățirea sufletească a tuturor celor prezenți, pentru ca mai apoi, la ora 17:00, în centrul civic al municipiului Caransebeș, să fie inaugurat bustul poetului național Mihai Eminescu.  


Desfășurată în perioada 11 - 25 mai, cea de-a XVII-a ediție a Zilelor credinţei şi culturii, prilejuite de hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” va continua după cum urmează:

Joi, 16 mai, va avea loc Festivalul Coral de Muzică Religioasă „Miron Cristea”, ediția a XIV-a, un festival dedicat în special corurilor parohiale, găzduit în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”.

În curtea interioară a reședinței episcopale din Caransebeş, se va desfășura sâmbătă, 18 mai, Festivalul de poezie în grai bănăţean „Credinţă şi lumină”, ediția a XIV-a.

Zilele credinţei şi culturii în Episcopia Caransebeşului se vor încheia sâmbătă, 25 mai, cu Festivalul „Timotei Popovici” al corurilor de tineret, ediția 39-a. Desfăşurarea festivalului va fi în sala mare a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

HRISTOS A ÎNVIAT!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.