Național Din Arad Religie Ultima oră
PS Părinte Emilian Crișanul, la hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului şi Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin
PS Părinte Emilian Crișanul, la hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului şi Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin
09/05/2024 ⋅ 0 comentarii

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a participat joi, 9 mai, la hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului şi Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin, unde a fost în împreună-slujire și rugăciune cu Înaltpreasfințitul TEOFAN - Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul IRINEU - Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul TEODOSIE - Arhiepiscopul Tomisului, Preasfinţitul LUCIAN - Episcopul Caranșebeșului, Preasfinţitul NICODIM - Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfinţitul GALACTION - Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, Preasfinţitul IERONIM – Episcopul Daciei Felix, Preasfințitul SILUAN - Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, Preasfinţitul BENEDICT BISTRIŢEANUL – Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Preasfinţitul Părinte PAISIE LUGOJEANUL - Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfinţitul GHERONTIE HUNEDOREANUL - Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii a fost ținut, potrivit site-ului Episcopiei Severinului și Strehaiei, de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, care le-a vorbit credincioșilor prezenți despre Slăvitul Praznic al Învierii Domnului, pentru ca mai apoi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, să  evidențieze strădania, în vremuri favorabile sau mai puţin favorabile, Preasfinţitului Nicodim în ridicarea Catedralei Episcopale şi în creşterea Episcopiei Severinului şi Strehaiei:

„Au fost vremuri, precum este şi viaţa omului, cu cer noros şi cu cer senin. Şi după o anumită perioadă de timp nici nu ştii ce este mai bine, ce este mai folositor şi te ajută cel mai mult în viaţă, şi ca entitate cum este această Eparhie, şi ca persoane particulare: cerul noros sau cerul senin. Căci cerul plin de nori şi adeseori de furtună te ajută să înţelegi mai realist viaţa. Ajută la clarificare, la limpezire, ajută, în cele din urmă, să înţelegi că viaţa nu începe cu tine şi, în tot cazul, nu se termină cu tine.

În acelaşi timp se cuvine a ne bucura şi de cerul senin, căci cerul senin aduce bucuria împlinirilor, aşezarea lucrurilor, a oamenilor, a situaţiilor în acelaşi duh şi în aceeaşi simţire, toate îndreptate către Bunul şi Atotmilostivul Dumnezeu.

Toate acestea au fost prezente în viaţa şi inima Preasfinţitului Nicodim, a vieţuitorilor sfintelor mănăstiri, a preoţilor din parohii şi a poporului lui Dumnezeu din această binecuvântată Eparhie.

Acum, pătrundeţi ca Episcopie în al III-lea deceniu. Preasfinţitul Nicodim, având experienţa anilor şi a locului unde s-a născut, primind de acolo soliditatea omului de munte, primind harul ascultării prin vieţuirea îndelungată în mănăstire şi, de ce nu, experienţa ca Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, toate îl ajută în misiunea pe care o are pe aceste meleaguri.

Avem încredere în Dumnezeu că va merge mai departe împreună cu dumneavoastră spre Împărăţia Cerurilor.”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, 

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a pornit în procesiune cu icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Catedrala Episcopală la Centrul Eparhial.


Foto: Episcopia Severinului și Strehaiei

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.