Național Life Ultima oră
Florin Piersic împlinește astăzi 87 de ani. ”Eu vreau să mai trăiesc puţin!”
Florin Piersic împlinește astăzi 87 de ani. ”Eu vreau să mai trăiesc puţin!”
27/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Îndrăgitul actor Florin Piersic împlinește astăzi 87 de ani și își sărbătorește ziua de naștere pe scenă. 

Florin Piersic și Medeea Marinescu joacă la Cluj vineri, 27 ianuarie, spectacolul 'Străini în noapte', chiar de ziua de naștere a marelui nostru actor.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Florin Piersic a lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, volumul ”Viaţa este o poveste”, o carte ”nu a memoriilor, ci a memoriei”. O poveste pe care actorul și toți cel care îl iubesc o vor continuată cât mai mult. 

Într-un podcast al lui Mihai Morar, Florin Piersic spunea anul trecut că mai vrea să trăiască și că ceea ce îl îngrijorează este faptul că foarte mulți dintre cei care i-au fost apropiați de sufletul și mintea sa nu mai sunt.

„Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce. Am văzut-o de mic, dar poate că atunci… Știi ce mă îngrijorează? Faptul că mulți, aproape toți cei pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu, de mintea mea, nu mai sunt. Mi-au fost foarte dragi. Eu toată copilăria mea am trăit-o la Cluj. Acolo eram cei care eram aleși să facem parte din elevii liceului la care eu am învățat. Din ei nu mai e aproape niciunul. Din colegii mei, din promoția noastră, care era după promoția lui Amza Pellea, Victor Rebengiuc și alți mulți actori din generația de aur nu mai e nimeni. Noi eram 22 și mai suntem trei. Nu mai e decât Liviu Crăciun, este Gheorghe Popovici-Poenaru, care e plecat la Montreal, unde e profesor la o facultate de actorie și al treilea sunt eu. Ar mai fi o singură persoană, care e suferindă, Ioana Bulcă”, a spus Florin Piersic anul trecut în podcastul lui Mihai Morar, Fain&Simplu.

Povestea merge mai departe! Florin Piersic împlinește astăzi 87 de ani. La mulți ani, maestre! 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.