Național Cultură Ultima oră
Florin Piersic a lansat volumul ”Viaţa este o poveste”
Florin Piersic a lansat volumul ”Viaţa este o poveste”
10/12/2022 ⋅ 0 comentarii

Actorul Florin Piersic a lansat sâmbătă, la Târgul de Carte Gaudeamus, volumul ''Viaţa este o poveste'', o carte ''nu a memoriilor, ci a memoriei''.

"Este prima şi ultima mea carte", a spus Florin Piersic. "Asta nici nu am scris-o eu, a scris-o cineva din umbra mea care se cheamă Piersic Florin. Pe mine mă cheamă Florin Piersic", a adăugat artistul, în glumă, potrivit Agerpres.

Actorul a povestit o întâmplare, care este redată şi în carte, despre una dintre primele sale vizite la Paris.
"M-am dus la Paris, am făcut o plimbare în Montmartre şi acolo am văzut pictori care stăteau şi pictau sau îşi vindeau tablourile. Asta este o întâmplare, după părerea mea, senzaţională, am văzut-o pe sora mea care era înecată deja de 15 ani. Şi-am văzut-o în tablou. Ea era. Am întrebat cât costă tabloul şi cineva mi-a spus cinci franci. Am mai făcut câţiva paşi, m-am scotocit prin buzunare că aveam nişte bani, am venit să o cumpăr, dar nu mai era. L-am întrebat pe cel care vindea tablourile şi mi-a spus că a trecut cineva şi l-a luat. (...) Când am sunat acasă şi am vorbit cu mama, i-am spus că sunt la Paris. Aveam 22 de ani. Mama mi-a spus: Florin, să fii liniştit. Lucica a venit să te vadă acolo. D-aia s-a întâmplat povestea asta", a povestit Florin Piersic conform aceleiași surse.
Directorul Editurii Bookzone, Florin Enceanu, a spus că primul tiraj al cărţii este aproape epuizat.
"Este o carte care efectiv te scoate din cotidian şi îţi aduce zâmbetul pe buze", a afirmat directorul editurii.
Moderatorul lansării, prezentatorul Dan Negru, a spus că volumul are 375 de pagini, "dar acesta este doar începutul".

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.