Din Arad Religie Ultima oră
Etapa I a Concursului „Urcuș spre Înviere” s-a încheiat cu participarea tinerilor din Protopopiatele Lipova și Sebiș (FOTO)
Etapa I a Concursului „Urcuș spre Înviere” s-a încheiat cu participarea tinerilor din Protopopiatele Lipova și Sebiș (FOTO)
29/04/2022 ⋅ 0 comentarii

Etapa I a Concursului „Urcuș spre Înviere” s-a încheiat cu participarea tinerilor din Protopopiatele Lipova și Sebiș, după ce în primele zile de concurs au concurat copiii și tinerii din Protopopiatul Ineu și Protopopiatul Arad

Astfel, joi, 28 aprilie 2022, a avut loc ultima zi de desfășurare a Etapei I a concursului organizat de Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea și prin grija Ierarhilor arădeni, IPS Părinte Arhiepiscop Timotei și PS Părinte Emilian Crișanul. 

O singură zi, două Protopopiate

PRIMUL CONCURS al zilei a avut loc în Protopopiatul Lipova. Acesta s-a desfășurat în biserica Parohiei Galșa, de la ora 13:00.

    La Secțiunea Coruri de copii și tineri – Concurs de cântare bisericească a participat un singur cor de copii și tineri, acesta fiind chiar din parohia gazdă, corul de copii și tineri „Acoperământul Maicii Domnului” al Parohiei Galșa.

    La Secțiunea Individual – Concurs de bătut toaca, Categoria 10-14 ani, au participat 2 copii, iar la Categoria 15-18 ani au participat, de asemenea, 2 copii. În total, la concursul de bătut toaca au participat 4 copii, aparținând parohiilor Galșa și Groșii Noi.

    Comisia de jurizare a fost formată din domnul Ovidiu Valentin Căpitan, profesor de muzică, domnul Matei Gabor, iubitor al glasului de toacă, și părintele Gabriel Streulea – inspector eparhial pe probleme misionare, organizatorul concursului, iar prezentarea concursului a revenit Părintelui Nelu Mercea, protopop al Lipovei.

    Câștigătorii

Secțiunea Coruri de copii și tineri, Corul de copii și tineri „Acoperământul Maicii Domnului” al Parohiei Galșa s-a calificat în etapa finală datorită punctajului mai mare de nota 9.

 La Secțiunea Individual – Categoria 10-14 Premiul I a fost câștigat de către tânărul Mihiț Adrian, din Parohia Galșa. La Secțiunea Individual – Categoria 15-18 Premiul I a fost câștigat de către tânărul Gașpar Gianin Marius, din Parohia Groșii Noi.

AL DOILEA CONCURS al zilei a avut loc în Protopopiatul Sebiș. Acesta s-a desfășurat în biserica Parohiei Sebiș I, de la ora 16:00.

La Secțiunea Coruri de copii și tineri – Concurs de cântare bisericească au participat 3 coruri de copii și tineri din parohiile: Buteni, Hălmagiu și Prunișor.

    La Secțiunea Individual – Concurs de bătut toaca, Categoria 10-14 ani, au participat 5 copii, iar la Categoria 15-18 ani au participat 3 copii. În total, la concursul de bătut toaca au participat 8 copii, din parohiile Bonțești, Buteni și Prunișor.

    Comisia de jurizare a fost formată din domnul Ovidiu Valentin Căpitan, profesor de muzică, domnul Matei Gabor, iubitor al glasului de toacă, și părintele Gabriel Streulea – inspector eparhial pe probleme misionare, prezentarea fiind făcută de părintele Florin Marian Oarcea, de la Parohia Almaș.

Câștigătorii

La Secțiunea Coruri de copii și tineri, Premiul I a fost câștigat de Corul de copii și tineri al Parohiei Hălmagiu și de Corul de copii și tineri „Sfântul Stelian” al Parohiei Prunișor. 

La Secțiunea Individual – Categoria 10-14 Premiul I a fost câștigat de către tânăra Coșar Florina, din Parohia Bonțești. La Secțiunea Individual – Categoria 15-18 Premiul I a fost câștigat de către tânărul Pop Alex, din Parohia Buteni.

Păstrând deja „tradiția”, și de această dată, atât la finalul competiției din Protopopiatul Lipova, cât și la finalul celei din Protopopiatul Sebiș, toți participanții, preoții și credincioșii prezenți au cântat cu inimile pline de bucurie, „Hristos a înviat”.

Toți câștigătorii premiilor I din această Etapă vor participa la Etapa Finală, care se va desfășura sâmbătă, 30 aprilie 2022, de la ora 14:00, în Catedrala Veche a Aradului. 

Catedrală în care vocile copiilor și glasul de toacă vor bate la poarta Cerului făcând mărtuira unui frumos ”Urcuș spre Înviere” pe care copiii arădenilor l-au parcurs împreună. 



Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.