Național Ultima oră Externe
În Republica Moldova mai sunt în viaţă 12 veterani ai Armatei Române. Cel mai vârstnic a împlinit 103 ani
În Republica Moldova mai sunt în viaţă 12 veterani ai Armatei Române. Cel mai vârstnic a împlinit 103 ani
22/02/2022 ⋅ 1 comentarii

În Republica Moldova mai sunt în viaţă 12 veterani ai Armatei Române. În anul 2022, decretat ca ”Anul recunoştinţei faţă de veteranii războiului din Transnistria (1992)”, vor fi comemoraţi participanţii la toate războaiele şi conflictele militare, a declarat, într-un interviu pentru Radio Chişinău,  ministrul apărării moldovean Anatolie Nosatîi.

Majoritatea veteranilor Armatei Române au ajuns la o vârstă venerabilă.

„Chiar recent colegii mei l-au felicitat pe veteranul Constantin Cojocari, care a împlinit frumoasa vârstă de 103 ani. Ne interesăm de ei şi ne străduim să-i ajutăm în măsura posibilităţilor”, a spus ministrul.

Parlamentul de la Chişinău a votat în decembrie un proiect de hotărâre pentru a-i omagia pe veteranii de război care au luptat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

24.02.2022 00:21
Maria
Sper ca proiectul sa devină lege cât mai sunt in viața venerabilii noștri veterani.Cinste lor.