Național Externe
Veteranul de război Constantin Cojocari, sărbătorit de Ambasada României în Republica Moldova la împlinirea vârstei de 102 ani
Veteranul de război Constantin Cojocari, sărbătorit de Ambasada României în Republica Moldova la împlinirea vârstei de 102 ani
05/02/2021 ⋅ 0 comentarii
Ambasada României în Republica Moldova a organizat, în data de 2 februarie 2021, o festivitate de omagiere a domnului Cojocari Constantin, veteran de război al Armatei Române, la împlinirea vârstei de 102 ani.
Cu această ocazie, atașatul apărării militar și aero al României în Republica Moldova, col. Cristi Ladaniuc, i-a înmânat domnului Cojocari Constantin o scrisoare de felicitare din partea ministrului apărării, Nicolae-Ionel Ciucă:
„Stimate domnule Constantin Cojocari,
Aniversarea celor 102 ani de viață îmi oferă prilejul deosebit de onorant și plăcut de a vă transmite cele mai calde urări de sănătate, viață lungă și bucurii alături de cei dragi.
Îmi exprim, pe această cale, întreaga recunoștință și prețuire pentru curajul și eroismul de care ați dat dovadă pe câmpul de luptă, fiind un exemplu demn de urmat pentru generațiile viitoare.”
Totodată, din partea Ambasadei României i-au fost oferite veteranului de război român o diplomă de recunoștință, un buchet de flori și un coș cu produse.
Domnul Cojocari Constantin a fost încadrat și a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial la Regimentul 26 Artilerie.


Sursa: Ambasada României în Republica Moldova

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.