Național Din Arad Ultima oră
Veteranul de război Corneliu Iaschevici, condus pe ultimul drum cu onoruri militare. ”Să-i păstrăm vie memoria și să nu moară niciodată în sufletele noastre”
Veteranul de război Corneliu Iaschevici, condus pe ultimul drum cu onoruri militare. ”Să-i păstrăm vie memoria și să nu moară niciodată în sufletele noastre”
12/01/2022 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, 12 ianuarie, Aradul și-a luat rămas-bun de la Veteranul de război Corneliu Iaschevici, trecut la cele veșnice în data de 10 ianuarie, la venerabila vârstă de 101 ani. 

Veteranul și Eroul Corneliu Iaschevici a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare, în prezența familiei, prietenilor și a elevilor cărora nu le era necunoscut datorită străduinței profesorului Cristian Stoica de a le aduce înainte modele reale de curaj, jertfă, demnitate și modestie.

„Astăzi l-am condus pe drumul veșniciei lui Hristos și pe drumu veșniciei istorirei pe un erou al națiunii române. Un om care întotdeauna și-a făcut datoria în primul rând pentru țara lui, pământul udat cu sângele străbunilor. A fost un om care și-a iubit familia, și-a iubit țara, a iubit România, însă mai presus de orice a fost un om modest care de fiecare dată spunea că și-a făcut doar datoria. Astăzi, când îl petrecem pe drumul veșniciei, Îi cerem lui Hristos, Arhiereul cel veșnic, să-i dea viață veșnică în Rai și să-i învie și să-i așeze la loc de cinste pe toți cei care au fost alături de Corneliu Iaschevici și și-au pierdut viața pentru acest popor. Dumnezeu să îl ierte și să-i păstrăm vie memoria și să nu moară niciodată în sufletele noastre”, a spus profesorul Cristian Stoica, la căpătâiul Veteranului de război Corneliu Iaschevici. 

Veteranul de război își va dormi somnul de veci, începând de astăzi, 12 ianuarie, în Cimittirul Pomenirea din Arad și nădăjduim noi că și în sufletele arădenilor și românilor pentru care a luptat pe front.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Eroii nu mor niciodată!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.