Național Din Arad Ultima oră
Veteranul de război Corneliu Iaschevici a trecut la cele veșnice la 101 ani. Va fi înmormântat cu onoruri militare
Veteranul de război Corneliu Iaschevici a trecut la cele veșnice la 101 ani. Va fi înmormântat cu onoruri militare
10/01/2022 ⋅ 0 comentarii

Nu sunt trei luni de când îl sărbătoream pe Veteranul de război Corneliu Iaschevici la împlinirea vârstei de 101 ani.

Astăzi, 10 ianuarie, la început de an, veștile sunt menite a așeza doliu în sufletele arădenilor și ale tuturor celor care au știut și știu să aducă prinos de recunoștință celor care s-au jertfit pe altarul neamului. 

Veteranul de război Corneliu Iaschevici a trecut la cele veșnice la 101 ani. Anunțul a fost făcut de profesorul Cristian Stoica, un cunoscut apropiat al Veteranului și al familiei acestuia. 

Corneliu Iaschievici s-a stins în această dimineață friguroasă de ianuarie când Aradul este acoperit de zăpada care nu credeam că va mai veni. Altă zăpadă, alte geruri altă țară. Țara lui pentru care a luptat până la Stalingrad. Bunul Dumnezeu a hotărât ca bravul soldat Corneliu Iaschievici să nu își găsească sfârșitul în gerurile Rusiei, în iadul acela imens și alb unde au pierit atâția camarazi ai săi. Divinitatea a decis să fie alături de noi până acum, pentru ca onoarea, curajul și modestia să fie o pildă pentru generația de azi. 

Corneliu Iaschievici va rămâne în minte și inimile noastre pentru toate faptele lui, din anii petrecuți pe front care nu pot fi cuprinse în câteva cuvinte. 

Corneliu Iaschievici a luptat, lupta cea dreaptă pentru România, fără ca să aștepte o răsplată pentru asta. Dreapta istorie îl va așeza însă în paginile ei nemuritoare alături de eroii acestui neam. Eroii nu mor niciodată! Dormi în pace suflet mare!”, a scris profesorul pe pagina de socializare. 

Veteranul nostru va fi înmormântat miercuri, 12 ianuarie, ora 13.00, la cimitirul Pomenirea, cu onoruri militare. Cu onoruri militare, înfășurat în tricolorul țării pentru care a înfruntat moartea.

În urmă cu doar două zile, Aradul își conducea pe drumul veșniciei un alt Veteran, pe maiorul în retragere Petru Caba.

Dumnezeu să ni-i odihnească în pace!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.