Național Din Arad Social Religie Ultima oră
Mitropolitul Banatului, la masă cu oamenii străzii de ziua onomastică
Mitropolitul Banatului, la masă cu oamenii străzii de ziua onomastică
08/01/2022 ⋅ 0 comentarii

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, și-a serbat onomastica, așa cum ne-a obișnuit, nu oricum ci în cel mai frumos mod cu putință, stând „Cu Dumnezeu la masă”. Poate părea, desigur, exagerat. Însă așezând gestul Părintelui Mitropolit în cuprinsul cuvintelor evanghelice „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.” (Matei 25, 40), serbarea onomasticii în mijlocul celor nevoiași nu poate fi privită altfel decât ca trăirea colindului „Cu Dumnezeu la masă” la modul propriu. 

Mitropolitul Banatului a luat astăzi prânzul, de Sărbătoarea Sfântului Ioan, cu zeci de oameni sărmani care până de curând au trăit pe străzile Timişoarei, iar acum beneficiază de serviciile Directiei de Asistență Sociala a Municipiului Timișoara.”, a transmis purtătorul de cuvânt a instituției, doamna Corina Eva. 

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan își sărbătoreste în fiecare an ziua onomastică într-un mod special. 

Astfel, ieri, de Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, Părintele Mitropolit i-a invitat la masă pe beneficiarii Centrului de suport pentru situații de urgență/criză  de la Pădurea Verde. Cei care locuiesc în cele 11 containere racordate la utilități l-au întâmpinat pe sărbătorit cu un călduros „La mulți ani!” și un scurt program artistic, momentul fiind imortalizat într-un tablou realizat live de educatorul unui centru din cadrul DAS, Sebastian Alexa. 

Mâncare caldă au primit de la Mitropolitul Banatului și migranții aflați în grija DAS Timișoara la Liceul CFR. 

„Generozitatea Mitropolitului sărbătorit s-a revărsat și către alte persoane nevoiașe, acesta direcționând către Cantina Socială a DAS Timișoara o cantitate importantă de cartofi, morcovi, varză, mere, conserve de legume pentru ciorbă și borcane cu gemuri.”, a mai spus doamna Corina Eva, purtător de cuvânt al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Întru mulți ani, Părinte Mitropolit!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.