Care ar fi putut fi ziua mai potrivită pentru a pune pe roți Proiectul ”Cantina Sfântul Nicolae – Serviciul Masa pe roți pentru bunicii comunității”, inițiat de Arhiepiscopia Aradului, dacă nu ziua de prăznuire a Ocrotitorului celor necăjiți, Sfântul Nicolae?
Așadar, astăzi, 6 decembrie, printr-o conferință de presă susținută la Cantina Arhiepiscopiei s-a anunțat cu bucurie că aceasta este prima zi în care beneficiarii, cei 170 de vârstnici arădeni identificați după criterii stricte, au primit deja prima masă caldă la domiciliu, cu ajutorul voluntarilor.
„Cantina 'Sfântul Nicolae' a Arhiepiscopiei Aradului este un loc cald, un loc primitor, unde se face mult bine, multă milostenie. Anunțăm astăzi începutul unui proiect, începutul practic al lui, pentru că el a început de mai bine de un an din punct de vedere tehnic: Masa pe roți. Ajutorul social, alimentar, pentru 170 de persoane care trăiesc în Arad și nu au suficiente resurse materiale pentru a se susține în decursul unei luni. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, Arhiepiscopia Aradului a gândit un proiect prin care să îi ajute. Pe lângă lucrarea socială pe care o face Arhiepsicopia Aradului, prin Cantina Socială de mulți ani, dând o masă caldă la 100 de persoane, în fiecare zi, de luni până vineri, și pe lângă lucrările sociale pe care le întreprind Parohiile și Mănăstirile, această cantină și-a asumat și această responsabilitate a Proiectului ”MASA PE ROȚI”, finanțat din bani europeni. Ne bucurăm că Sfântul Nicolae ne-a ajutat cu bunătatea și milostivirea lui să punem în practică acest proiect și începând chiar de astăzi, mulți bătrâni să primească o masă caldă timp de doi ani de zile.”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Epicop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
Dacă la finalul lunii august de an 2020, Arhiepiscopia anunța implementarea proiectului menit a întinde o reală mână de ajutor persoanelor vulnerabile, iar la începutul lunii martie 2021 se sfințea sediul Cantinei proaspăt renovat, astăzi, 6 decembrie, mâinile milostive ale Sfântului Nicolae au ajuns la 170 de vârstnici ai nimănui. Ai nimănui până astăzi. Pentru că pe lângă ajutorul concret, masa caldă, Bunicii au mai primit ceva: sentimentul neprețuit că aparțin comunității.
Mai multe detalii despre proiect AICI și AICI
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.