Național Din Arad Religie Ultima oră
Hristos Se naște, slăviți-L! Astăzi începe Postul Crăciunului sau Postul Bucuriei
Hristos Se naște, slăviți-L! Astăzi începe Postul Crăciunului sau Postul Bucuriei
15/11/2022 ⋅ 0 comentarii

Hristos Se naște slăviți-L! Este luni, 15 noiembrie, este ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț și este prima zi din Postul Nașterii Domnului.  

Este prima zi de pregătire pentru primirea marii bucurii a Nașterii Domnului, este prima zi în care ieșim întru întâmpinarea veștii celei bune a nașterii Fiului lui Dumnezeu. Este ziua în care chemați suntem ”Să facem din fiecare familie un Bethleem al Nașterii Domnului”. 

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc si ultimul din anul civil și se întinde pe o perioadă de 40 zile, cuprinsă între 15 noiembrie și 24 decembrie. În acest timp al pregătirii pentru primirea bucuriei Nașterii Domnului, credincioșii sunt  îndemnați a renunța la carne, lactate și ouă, însă și mai important decât abținerea de la aceste produse alimentare este îndemnul de schimbare interioară, respectiv aplecarea cu mai multă seriozitate spre cele ale sufletului, spre relația sinceră și plină de iubire avută cu oamenii, animalele și natura pentru ca prin acestea legătura cu Dumnezeu să se consolideze. 

Știut este că spre deosebire de Postul Paștelui, Postul Crăciunului este mai uşor, având multe dezlegări la peşte, ulei şi vin, respectiv în toate zilele de sâmbătă şi duminică și în sărbătorile care cad în această perioadă. 

Este un post al bucuriei care ne cheamă pe fiecare dintre noi la asemănarea cu copiii, pentru că numai având inimi de copii vom putea intra în Împărăția Cerurilor,  după cuvântul Mântuitorului: ”De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor” (Matei 18,3) 

Hristos Se naște, slăviți-L! 

Hristos din ceruri, întâmpinați-L! 


 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.