Avem copii minunați! N-am putea spune altfel oricum, însă privind spre Expoziția „Pictăm să ajutăm” prin care au reușit să strângă 15.395 de lei pentru a ajuta alți doi copii aflați în grea încercare, pe patul de suferință, nu putem decât să afirmăm cu și mai multă convingere.
Desfășurată în perioada 10 septembrie 2021 – 24 octombrie 2021, Expoziția „Pictăm să ajutăm” a făcut parte din Etapa a II-a a proiectului misionar „Slujirea Ortodoxiei în pandemie” desfășurat în Arhiepiscopia Aradului.
Ce și cum s-a „întâmplat”
Începând cu data de 10 septembrie s-a dat „sfoară în țară” în Parohiile din Arhiepiscopia Aradului, iar copiii s-au strâns în jurul preoților sau dascălilor care au răspuns chemării Arhiepiscopiei. Ce a urmat?
Exemplar organizați și înarmați cu toate cele necesare parcurgerii unei astfel de activități, preoții și-au adunat copii în jurul bisericilor, iar dascălii în inima școlilor, și au petrecut un folositor timp pentru Dumnezeu, pentru aproapele, pentru ei înșiși.
Startul a fost dat de Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului prin Atelierul de pictură „Icoane din suflete de copii”, în curtea Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad. Nu oricum ci cu prețios ajutor din partea pictorilor profesioniști Alin Pater și Karla Pater. Cu un astfel de bun exemplu înainte, s-au alăturat proiectului Parohiile din Prunișor, Arad-Centru, Dezna, Răpsig, Micălaca Veche II, Ineu, Bonțești și Grădinița PP13, Grădinița Curcubeul copiilor, Școala Gimnazială Mihai Eminescu și Liceul Special Sfânta Maria.
Icoanele pe sticlă, peste 220 la număr, au fost colectate la Arhiepiscopie, iar astăzi, 24 octombrie, începând de la primul clopot care chema la Liturghie și până în tinda serii, au fost expuse spre vânzare (donații) în trei locuri din Arad: Curtea Catedralei Vechi, Curtea Catedralei Noi și Curtea Facultății de Teologie Ortodoxă.
Arădenii le-au admirat, au donat, iar rezultatul material al muncii copiilor din Arhiepiscopia Aradului stă cam așa:
Cu un total de 15.395 lei, căruia a mai fost adăugată și picătura care să rotunjească suma, 7.700 de lei vor merge la Maria Băcanu, iar alți 7.700 la Paul Diș.
„Poate că este puțin, comparativ cu sumele de care au ei nevoie pentru tratament, însă dragostea cu care copiii s-au implicat în acest proiect cred că adaugă sumei adunate ceva care nu poate fi descris în cuvinte. Implicarea, bucuria cu care au făcut totul, numeroasele telefoane pe care mi le dădeau pentru a întreba iar și iar detalii pe care de altfel le știau deja, frumoasa lor neliniște, entuziasmul, toate au făcut ca toată această perioadă să fie mai mult decât un proiect caritabil. Toată această bucurie a lor mi-a dat o stare de bine, m-au făcut să mă simt fain și să îmi dea o reală nădejde de bine.”, a spus Părintele Gabriel Streulea, coordonator al proiectului.
Avem și noi icoana noastră
Nu, n-am putut rezista și am dat o fugă la Catedrala Veche, undeva după ora 14.00. N-am mai găsit multe icoane, dar am găsit doi îngeri. Unul pictat și înrămat, iar celălalt în carne și oase care, luându-și foarte în serios rolul de curator al expoziției, ne-a explicat ce se întâmpla acolo, că putem cumpăra dacă vrem și că expoziția va dura până la ora 19.00.
Copiii arădenilor au pictat, cei care le-au aflat povestea au cumpărat, iar alți doi copii au beneficiat. Au beneficiat de acest rod al muncii a peste 200 de copii însuflețiți de dorința de a face bine.
Iar că dorința lor de a face bine este mare stă ca dovadă faptul că astăzi câțiva copii au întrebat deja despre viitorul proiect: ”M-au întrebat insistent când vom mai face icoane pe sticlă și expoziție, că vor și ei, și vor să își aducă și colegii”, după cum ne-a mai spus, normal, cu zâmbetul pe buze, Părintele Streulea.
Avem, da, copii minunați!
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.