Național Ultima oră
Veteranul de război Simion Sorcean a trecut la cele veșnice la 100 de ani
Veteranul de război Simion Sorcean a trecut la cele veșnice la 100 de ani
12/10/2021 ⋅ 1 comentarii

Veteranul de război Simion Sorcean a trecut la cele veșnice la 100 de ani. Nu mai departe de 12 septembrie, veteranul de război Simion Sorcean era sărbătorit la centenar. Astăzi a plecat pentru a întregi obștea veteranilor din cer. 

La vârsta de 100 de ani, veteranul Simion Sorcean spunea că numai cumpătarea şi credinţa în Dumnezeu l-au salvat şi l-au ajutat să treacă peste toate. 

De aceea, mesajul său pentru generaţia actuală, spun reprezentanții MApN, era: "Pentru tineri, săracii, să fie cuminți, să le dea Dumnezeu minte, să-i lumineze Dumnezeu, să fie români curați!" 

Om al muncii câmpului încă de mic copil, dar și om cu credință în Dumnezeu, veteranul de război locotenent (r) Simion Sorcean, ne-a părărsit, lăsând un gol imens în urma lui. 

La vârsta de 21 de ani, în anul 1942, i-a venit ordin de încorporare pentru o unitate militară aflată în Ungaria, urmând ca în anul 1944 să fie trimis la o companie de muncă, unde după spusele dânsului, au săpat șanțuri contra tancurilor. După dispariția comandanților unguri, soldații români fiind abandonați, veteranul de război, împreună cu camarazii lui, s-au gândit să pornească pe jos spre casă. După săptămâni întregi de parcurs meleaguri străine, acesta a ajuns acasă, în localitatea Josenii Bârgăului. 

Întors din război, Simion Sorcean s-a însurat în anul 1946 cu Ioana Bucinaș. Cum nu au avut copii naturali, au înfiat un copil care le-a dăruit nepoți si strănepoți. Atât fiul înfiat, cât și soția ,,tătucului” Simion au părăsit această lume, în timp ce dânsul a rămas și ne-a arătat că istoria României s-a scris cu sudoarea frunților și a sufletelor moșilor și strămoșilor noștri.  

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

14.10.2021 07:30
Emanuela Gaspar
Rămânem copiii nimanui când plecați ! Când voi plecați și nu mai avem mejdina între bine și rău , ce va fi de noi ? Când veți reveni ?