Național Ultima oră Cultură
100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! Veteranul de război Simion Sorcean, sărbătorit la Centenar
100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! Veteranul de război Simion Sorcean, sărbătorit la Centenar
12/09/2021 ⋅ 0 comentarii

100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! Veteranul de război Simion Sorcean, sărbătorit la Centenar. 

Astăzi, 12 septembrie, veteranul de război locotenent (r) Simion Sorcean împlinește venerabila vârstă de 100 de ani.  

Veteranul a fost sărbătorit de către familie și prieteni, precum și de reprezentanții autorităților publice județene și locale, Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’, Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud cât și ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război filiala Bistrița-Năsăud, a transmis Raluca Mureșan.  

Om al muncii câmpului încă de mic copil, dar și om cu credință în Dumnezeu, veteranul de război locotenent (r) Simion Sorcean, adaugă o filă de poveste în istoria neamului românesc. 

La vârsta de 21 de ani, în anul 1942, i-a venit ordin de încorporare pentru o unitate militară aflată în Ungaria, urmând ca în anul 1944 să fie trimis la o companie de muncă, unde după spusele dânsului, au săpat șanțuri contra tancurilor. După dispariția comandanților unguri, soldații români fiind abandonați, veteranul de război, împreună cu camarazii lui, s-au gândit să pornească pe jos spre casă. După săptămâni întregi de parcurs meleaguri străine, acesta a ajuns acasă, în localitatea Josenii Bârgăului, împărtășind și azi din poveștile sale. 

La mulți și sănătoși ani, Drag veteran! 

Foto: Raluca Mureșan 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.