Național Ultima oră Cultură
Ținutele militare regale, prezentate de Asociația „Ferdinand I” la Castelul Peleș din Sinaia
Ținutele militare regale, prezentate de Asociația „Ferdinand I” la Castelul Peleș din Sinaia
05/09/2021 ⋅ 0 comentarii

Castelul Peleș din Sinaia este cu siguranță acel loc din România în care istoria trăiește și se simte în fiecare obiect pe care îl privești sau îl poți atinge, fiecare cu povestea sa. Și unde s-ar putea spune cea mai frumoasă poveste despre regii și reginele României, dacă nu în locul în care au trăit, cu bucuriile și suferințele lor? Sunt acestea câteva din motivele pentru care Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a fost prezentă sâmbătă, 4 septembrie 2021, la Castelul Peleș, în cadrul Proiectului de istorie vie „Uniforma Militară, simbol al regalității românești”.

Proiectul asociației de reconstituiri istorice a debutat în urma cu 5 luni, sub forma unor lecții de istorie vie, în mediul online, dedicat elevilor din școli și licee, ca formă alternativă de învățare a istoriei. În prezent, proiectul se desfășoară și în afara școlii, readucând la viață ținutele militare purtate de regii Carol I, Ferdinand I, Regina Maria și Mihai I, accesorii, dar și explicații uniformologice și evocări ale unor momente importante din timpul regalității românești.


Foto: Nikolas Șuță

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.