Național Religie Ultima oră
„Chipuri şi inimi de români” - emisiune dedicată românilor din jurul graniţelor ţării, la Trinitas TV
„Chipuri şi inimi de români” - emisiune dedicată românilor din jurul graniţelor ţării, la Trinitas TV
19/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Trinitas TV dedică o emisiune românilor din jurul graniţelor ţării.

„Chipuri şi inimi de români” va fi difuzată în fiecare luni (începând cu 19 aprilie), de la 19:45, şi în reluare marţi, de la ora 14:00. 

Noua emisiune va prezenta povestea de viaţă a unor români din regiunile istorice aflate în jurul ţării care au aparţinut României sau care, deşi nu s-au aflat între graniţele sale, continuă să aibă o populaţie românofonă.

Emisiunea oferă publicului, conform Basilica.ro, posibilitatea cunoaşterii românilor chiar în locurile unde istoria sau vitregiile timpului i-au aşezat, fie că este vorba de cei din Republica Moldova sau din Nordul Bucovinei, fie că este vorba de cei din Sudul Dunării sau din Ungaria.

Emisiunea prezintă poveşti de viaţă şi de simţire românească, a declarat realizatorul emisiunii, diac. Eugen Buchiu.

„Primele ediţii ale noii emisiuni sunt dedicate românilor din Republica Moldova care, după cum bine ştim, au avut foarte mult de suferit în timpul unui regim comunist ateu totalitar. Însă, pe cât de mult au suferit, pe atât de mare le-a fost credinţa. Toţi dau mărturie că numai credinţa puternică a fost cea care i-a ajutat să treacă peste toate greutăţile. De altfel, prima instituţie care s-a îngrijit de românii de peste Prut a fost Biserica Ortodoxă Română, prin reactivarea Mitropoliei Basarabiei”, a spus diac. Eugen, conform aceleiași surse.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.