Național Din Arad Cultură Ultima oră
La mulți ani, Corneliu Iaschevici! Veteranul de război arădean împlinește astăzi 100 de ani
La mulți ani, Corneliu Iaschevici! Veteranul de război arădean împlinește astăzi 100 de ani
28/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, 28 octombrie 2020, este ziua de naștere a veteranului de război Corneliu Iaschevici. Împlinește o vârstă pe care în ultima vreme o vedem plinită cu atât mai mult în, am putea spune, lumea veteranilor de război: 100 de ani! Pesemne că ni-i lasă Dumnezeu tocmai pentru a ne fi dovezi vii de demnitate, patriotism și curaj. Ce cuvinte și ce ecou au ele în zilele anului 2020: demnitate, patriotism și curaj!

Viața din tinerețe a lui Corneliu Iaschevici a fost un lung șir de primejdii. Participant în prima linie la toate marile bătălii purtate de Armata Română pe frontul din Răsărit, tânărul  Iaschevici merge la război conștient că va muri, dar ferm hotărât să își facă datoria față de România. Moartea îl seconda permanent și îi lua de lângă el camarazii de arme. Pe front, foamea, gerul, setea și lipsurile de tot felul luau tot mai multe vieți omenești. Numai în bătălia Stalingradului, considerată de cei mai mulți istorici cea mai sângeroasă bătălie din istorie, au pierit o mulțime de oameni. Printre cei puțini, care au scăpat teferi, a fost și   Corneliu Iaschevici. Dumnezeu a vrut să fie așa!

Ziua de naștere a fiecăruia dintre noi este un moment de sărbătoare, cu atât mai mult cu cât vârsta sărbătoritului este una atât de frumoasă, 100 de ani, spune profesorul Cristian Stoica, cel care astăzi, la ceas aniversar, are un mesaj special pentru veteranul nostru de război:

”Mulți dintre noi ne dorim să ajungem sănătoși la o vârstă înaintată. Diverși specialiști oferă sfaturi pentru o viață lungă celor care doresc să le asculte. Personal nu cred că există o rețetă. La ceas aniversar vă doresc să aveți parte de lumină, sănătate și multe bucurii iar frumosul drum pe care mergeți alături de soția dumneavoastră să fie cât mai lung! Ne înclinăm în fața jertfei tale pentru România Mare! La mulți ani cu sănătate, iubite străjer al țării noastre! Cu prețuire, Cristian Stoica”

La mulți ani, domnule Corneliu Iaschevici!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.