Național Ultima oră
Exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20" în Marea Neagră, la final
Exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20" în Marea Neagră, la final
29/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Două nave militare românești, un elicopter Puma Naval și aproximativ 320 de marinari au participat, în perioada 20-26 iulie, la Exercițiul multinațional ”Sea Breeze 20”, unul dintre cele mai mari exerciții organizat şi coordonat de forțele navale ale Statelor Unite ale Americii şi ale Ucrainei, în vestul Mării Negre, sub egida Parteneriatului pentru Pace (#PfP).

La cea de-a XX-a ediție a exercițiului SeaBreeze, militarii de la corveta ,,Contraamiral Eustațiu Sebastian” și de la fregata „Regina Maria” au desfășurat împreună cu militarii parteneri din Bulgaria, Georgia, Norvegia, Spania, SUA, Turcia și Ucraina numeroase secvențe de instruire întrunită, atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și cel terestru, pentru asigurarea unei prezențe militare adaptate pe flancul sud-estic al NATO, în regiunea Mării Negre.

 

Foto: Forțele Navale Române / Ionuț Felea

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.