Național Ultima oră
Două nave militare româneşti participă la exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20" în Marea Neagră
Două nave militare româneşti participă la exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20" în Marea Neagră
21/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Forţele Navale Române participă cu corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" şi fregata "Regina Maria" la exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20", care se desfăşoară în perioada 20 - 27 iulie, în apele teritoriale ale Ucrainei, în apele internaţionale ale Mării Negre şi în portul Odessa.

La exerciţiul militar participă peste 20 de nave, din opt ţări.

”Sea Breeze 20' este organizat şi coordonat de către Forţele Navale ale Statelor Unite ale Americii şi Forţele Navale Ucrainene, iar la acest exerciţiu participă peste 20 de nave militare, 19 aeronave şi ofiţeri de stat major din Bulgaria, Georgia, Norvegia, România, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina, în total aproximativ 2.000 de militari. Exerciţiul cuprinde scenarii de luptă antisubmarin, la suprafaţă şi antiaeriană, manevre şi evoluţii navale, precum şi secvenţe de căutare şi salvare vieţi omeneşti pe mare, de reaprovizionare şi de remorcare a unei nave aflate în dificultate”, se arată într-un comunicatde presă transmis de Forţele Navale Române.

Potrivit sursei citate, corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian", comandată de căpitan-comandorul Codrin Misăraş, cu un echipaj alcătuit din 79 de militari, a plecat duminică, 19 iulie, din portul militar Mangalia, iar la ceremonia de plecare a fost prezent locţiitorul comandantului Flotei, contraamiralul de flotilă Ion Condur, care a transmis echipajului navei mesajul şefului Statului Major al Forţelor Navale.

Exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20" face parte din planul de măsuri de asigurare a securităţii Aliaţilor pe flancul estic al NATO şi este un factor de dezvoltare a relaţiilor bilaterale româno-ucrainene. Participarea constantă a Forţelor Navale Române la acest exerciţiu anual, din anul 2013 până în prezent, se înscrie în sfera eforturilor depuse de ţara noastră pentru consolidarea posturii de descurajare şi de apărare a NATO în regiunea Mării Negre, prin asigurarea unei prezenţe militare adaptate, atât în spaţiul maritim, cât şi în cel aerian şi terestru, mai arată sursa citată.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.