Din Arad Religie Ultima oră
PS Emilian Crișanul a pus piatra de temelie pentru biserica Paraclisului Eparhial din incinta Clinicii Laser System din Vladimirescu
PS Emilian Crișanul a pus piatra de temelie pentru biserica Paraclisului Eparhial din incinta Clinicii Laser System din Vladimirescu
04/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, 4 iulie, la doar câteva zile după prăznuirea Apostolului pe a cărui mărturisire de credință ”Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu”, Mântuitorul avea să zidească Biserica pe care nici ”porţile iadului nu o vor birui”, în comuna Vladimirescu din Arad s-a pus piatra de temelie pentru biserica Paraclisului Eparhial din incinta Clinicii Laser System. 

Și într-o frumoasă rânduială, biserica a cărei piatră de temelie fost pusă astăzi de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, va fi închinată fratelui Sfântului Apostol Petru, Sfântul Andrei – Apostolul românilor. 

Așadar, ”Cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului și împreună-lucrare a Sfântului Duh”, cu binecuvântarea Ierarhilor arădeni și prin strădania domnului Asad Fatah Sherzad, managerul Clinicii Laser System, și a doamnelor Ionela Lazăr și Maricica Motoi, Sfântul Apostol Andrei va fi ocrotitorul noii biserici din Vladimirescu. 

Biserica va fi construită în formă de cruce în stil maramureșean pe fundație de beton armat, din lemn și având acoperișul din șindrilă, de o echipă de meșteri maramureșeni condusă de domnul Vasile Pop.

Terenul este donație a Clinicii Laser System, iar cheltuielile pentru construcție, pictură, catapeteasmă, strane, clopote, policandre, prapori, veșminte, odoare, cât și a tuturor celor necesare cultului vor fi suportate în totalitate de conducerea aceleiași instituții. 

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Ierarhul arădean a săvârșit slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru lăcașul de cult și a foișorului ”Altar de vară” din proximitatea bisericii, rugându-se Lui Dumnezeu să binecuvânteaze strădaniile ctitorilor precum și ale celor ce au jertfit și ostenit pentru aceasta și să-i înscrie în Cartea Vieții pe toți jertfitorii și închinătorii acestui sfânt lăcaș, umplându-i pe toți de dragoste desăvârșită și unire către Sfânta Biserică și de jertfelnică slujire a neamului nostru. 

În Cuvântul așezat la sufletele tuturor celor prezenți, Preasfinția Sa a subliniat importanța conlucrării dintre spital și Biserică, Biserică și spital, felicitând pe toți cei care participă la această lucrare necesară, sfințitoare și vindecătoare. O lucrare spre vindecarea sufletească și trupească a celor care, aflați acum în neputință, au nevoie de acea binecuvântată atmosferă de comuniune în care să simtă că viața lor nu a fost în zadar, că au o familie. Preasfinția Sa a urat putere de muncă slujitorilor și cadrelor medicale, subliniind în mod special lucrarea domnului manager Asad Fatah Sherzad care, deși nu este creștin, a făcut și face dovada unei inimi mai mari decât a unui creștin, înțelegând nevoile și neputințele poporului în mijlocul căruia își desfășoară activitatea cu toată deschiderea și cu multă dragoste. 

Mulțumind Lui Dumnezeu pentru această zi și Sfântului Andrei pentru lucrarea în și prin oamenii anume aleși pentru zidirea acestei biserici, Preasfinția Sa a transmis tuturor arhiereasca și părinteasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei.


4 iulie 2020, o zi în care judecând după chipurile celor care s-au părtășit de ea, din fața Altarului sau din acele cărucioare toiag bătrâneților, la Vladimirescu nu a fost doar punerea pietrei de temelie a unei biserici ci o Lucrare a Binelui care a pus și cu siguranță va pune pansament pe multe suflete și trupuri. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.