Național Ultima oră
Principele Nicolae, prezent la slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor
Principele Nicolae, prezent la slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor
22/05/2020 ⋅ 1 comentarii

Biserica, România, Bucovina își iau astăzi un pământesc rămas-bun de la Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, mutat la cele veșnice miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul „Matei Balș”. 

În cântecul trist al buciumului Bucovinei s-au așezat astăzi gândurile tuturor celor care l-au cunoscut pe venerabilul ierarh al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ”arhipăstor misionar și harnic, apărător înţelept al tradiţiei ortodoxe româneşti şi al monumentelor istorice bisericeşti” după cum îl numea în mesajul de condoleanțe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. 

Așezat în același duh cernit al acestei zile, într-un emoționat gest de recunoștință și rămas-bun, Principele Nicolae a participat astăzi la Slujba de înmormântare. Principe care a mărturisit ziele trecute că ”Îi datorez ÎPS Părinte Pimen întâlnirea mea, de acum 28 de ani, cu poporul român și cu Regele Mihai, bunicul meu”.

De numele ÎPS Pimen va rămâne legat pentru veșnicie momentul istoric al venirii în țară a Majestății Sale Regele Mihai, în aprilie 1992, după un lung și nedrept exil. 

Mesajul integral al Principelui Nicolae AICI


Foto: Oana Șlemco / Monitorul de Suceava


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

22.05.2020 17:05
Mihaela Buican
Un gest foarte frumos si firesc intr-o lume civilizata.
O dovada de educatie.
Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putin noroc.