Național Religie Ultima oră
Slujbă de pomenire pentru Regii și Reginele României, de Ziua Regalității, la Catedrala Patriarhală
Slujbă de pomenire pentru Regii și Reginele României, de Ziua Regalității, la Catedrala Patriarhală
10/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, 10 mai 2020, în Duminica Vindecării slăbănogului de la Vitezda, de Ziua Regalității, la Catedrala Patriarhală din București s-a săvârșit Slujba Parastasului pentru Regii și Reginele României. 

”Încă ne rugăm pentru odihna sufletelor Regilor României... Regele Carol 1, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai, Regina Ana cu tot neamul lor cel adormit.... ca Dumnezeu să odihnească sufletele lor unde drepții se odihnesc...”

Imediat după Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvărșit o slujbă de pomenire care a emoționat până la lacrimi pe oricine cunoaște neprețuitul Dar făcut de Dumnezeu României prin rânduirea unor conducători care au știut pune ”Totul pentru țară” și nimic pentru ei...

La sfârșitul Slujbei Parastasului, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul a vorbit despre tripla însemnătate a Zilei Regalității pentru poporul român.


 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.