Național Din Arad Ultima oră
Veteranul de război Gheorghe Gref, sărbătorit la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani
Veteranul de război Gheorghe Gref, sărbătorit la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani
10/07/2024 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Gheorghe GREF, din Lipova, Arad, a împlinit în data de 8 iulie a acestui an venerabila și onorabila vârstă de 102 ani.

Așa cum era firesc, comunitatea din Lipova nu putea lăsa să treacă neobservată o astfel de sărbătoare. Așadar, așa cum se întâmplă de câțiva ani, edilul a mers pentru a-i strânge mâna și a-i transmite urări de sănătate, dar și pentru a-i asculta poveștile de viață și război, povești după care ar putea fi scrise cărți.

„La fiecare întâlnire, Dl.GREF, ne primește cu aceeași energie și același entuziasm și dornic de a-și împărtăși experiențele de viață, despre care ar povesti ore în șir.

Orașul Lipova este onorat să aibă printre cetățeni săi un veteran de război în persoana D-lui GREF, care a atins vârsta de 102 ani și care pentru noi toți reprezintă legătura cu strămoșii noștri, cu trecutul patriei noastre, reprezintă o dovadă vie a istoriei noastre ca popor, iar faptul că suntem contemporani cu domnia sa, nu poate decât să ne onoreze, să ne bucure și să ne simțim norocoși, dar în același timp recunoscători în fața sacrificiilor pe care Dl.GREF și toți înaintașii noștri le-au făcut pe câmpurile de luptă, în războaie, pentru ca noi azi să trăim liber și sa avem drepturi în țara noastră România.

Ceea ce Dl.GREF mi-a spus că își doreștela cei 102 ani împliniți, este pacea, pace și înțelegere în lume și să nu mai auzim de războaie niciodată, să nu mai existe, iar lecția pe care ne-a oferit-o în cele câteva momente petrecute cu domnia sa prin tot ce ne-a spus, a fost una de mare valoare,  inestimabilă.

Personal, nu-mi doresc decât să-i urez din nou Domnului Gheorghe GREF - veteran de război, și pe această cale, viață lungă, sănătate, liniște și să ne vedem cu bine și anul viitor, pentru a ne strânge mâinile, a povesti și să marcăm împreună împlinirea vârstei de 103 ani. Vă mulțumesc D-le GREF! Vă mulțumim cu toții, Orașul Lipova vă mulțumește și vă dorim ani mulți și binecuvântați! La mulți ani!”, a scris primarul Florin Pera, pe pagina sa de facebook.


Foto: Florin Pera 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.