Național Din Arad Ultima oră
Respectă viața, respectă mediul înconjurător! IGSU face apel pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere
Respectă viața, respectă mediul înconjurător! IGSU face apel pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere
09/07/2024 ⋅ 0 comentarii

Respectă viața, respectă mediul înconjurător! Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face apel pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere. 

Reprezentații IGSU spun că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetație, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenția a sute de pompieri pentru a stinge flăcările.

„Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului și pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omeneşti și importante pagube materiale.

Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice.”, transmite IGSU.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.