Din Arad Ultima oră
Ei, cei din Linia întâi! Cei zece pompieri arădeni prezenți de trei săptămâni ”pe front”, la punctul de decontaminare
Ei, cei din Linia întâi! Cei zece pompieri arădeni prezenți de trei săptămâni ”pe front”, la punctul de decontaminare
28/03/2020 ⋅ 0 comentarii

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a prezentat astăzi echipajul CBRN, alcătuit din zece pompieri. Zece pompieri care, împărțiți în trei ture, de trei săptămâni sunt mereu ”pe front”.

  Ei sunt cei care echipează personalul echipajelor SMURD care fac transporturile persoanelor suspecte sau confirmate cu noul virus COVID-19, apoi se deplasează la punctul de decontaminare din Poligonul de Instruçție si așteaptă întoarcerea autospecialei de la intervenție, decontaminează medici, asistenți, paramedici, îi dezbracă de combinezoane și decontaminează autospeciala.

Lango Cristian, Teorean Paul, Wille Roland, Coste Ovidiu, Renich Vlad, Crîsnic Ovidiu, Duma Marius, Ruja Petru și Micuța Dorin și Mihuț Claudiu, ofițerul CBRN 

”Dintre ei, unii au experiență, fac asta dintotdeauna, așa e Lango Cristian, și îi instruiesc și pe ceilalți, alții sunt veniți mai nou în echipajul C.B.R.N.

Ani de zile s-au antrenat, au participat la zeci de exerciții, au repetat de sute de ori procedurile până au devenit automatisme iar când a fost nevoie de ei au fost profesioniști. Au intervenit acum câțiva ani pentru cercetarea deșeurilor periculoase abandonate pe valea Mureșului, în cazul surselor radioactive furate din fostul combinat chimic din Vladimirescu, a elevilor intoxicați de la liceul german”, spun reprezentanții ISU Arad. 

”De trei săptămâni sunt mereu "pe front", 24/24. Toate astea trebuie făcute cu cea mai mare atenție dar și repede pentru că misiunile nu așteaptă și oamenii au nevoie de noi. Noi nu suntem eroi, ne facem doar datoria!”

  Pentru ca ei să fie bine, să ajungă bine la familiile lor și, de ce nu, pentru a le arăta că le respectăm munca, datoria, sacrificiul, noi trebuie să stăm în casă.

Foto: ISU Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.