Național Cultură Ultima oră Externe
Festivalul Internațional de Chitară Clasică de la Sinaia se deschide mâine
Festivalul Internațional de Chitară Clasică de la Sinaia se deschide mâine
08/07/2024 ⋅ 0 comentarii

Mâine, 9 iulie, are loc deschiderea celei de-a 41-a ediții a Festivalului Internațional de Chitară Clasică de la Sinaia. 

Protagoniștii concertelor din cadrul festivalului sunt chitariști recunoscuți la nivel internațional, între care se numără Judicaël Perroy din Franța, Natalia Lipnitskaya din Belarus, dar și Aniello Desiderio din Italia. Primul concert va fi susținut la Casinoul din Sinaia mâine, 9 iulie, de chitaristul polonez Marcin Dylla.

Concursul din cadrul Festivalului se adresează chitariștilor cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani (pentru categoriile A, B și C), existând, de asemenea, și o secțiune adresată „Maeștrilor” (fără limită de vârstă precizată). Juriul pentru categoriile A, B și C este alcătuit din Eugen Mang, Ionuț Zamfirescu, Georgeta Zamfirescu și Tudor Niculescu-Mizil, iar la categoria „Maeștri” jurizează Susana Prieto, Alexis Muzurakis, Liviu Georgescu, Boško Radojković, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu și Beke István. Concursul se desfășoară la Școala Gimnazială „George Enescu” din Sinaia în zilele de 10 și 11 iulie, urmând ca ceremonia de premiere să aibă loc pe 13 iulie.

Un festival-concurs ce datează din 1983, Festivalul Internațional de Chitară de la Sinaia se desfășoară în perioada 9-13 iulie și aduce în atenție anul acesta și o serie de cursuri de măiestrie susținute de artiști importanți precum Aniello Desiderio, Marcin Dylla, Natalia Lipnitskaya, Susana Prieto, Alexis Muzurakis, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu sau Stan Zamfirescu, printre alții. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.