Național Comunicate de Presă Ultima oră Externe
Expoziția ”Ana-Maria Brânză: Grația Scrimei Feminine la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice”, la sediul ICR Beijing
Expoziția ”Ana-Maria Brânză: Grația Scrimei Feminine la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice”, la sediul ICR Beijing
08/07/2024 ⋅ 0 comentarii

Ana-Maria Brânză: Grația Scrimei Feminine la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice”, expoziție fotografică semnată Theo Niculae, s-a deschis pentru public sâmbătă, 6 iulie, ora 19.00, la sediul ICR Beijing din Galaxy SOHO.

Expoziția cuprinde o selecție de fotografii alb-negru, realizate de Theo Niculae, arhitect și artist român, aflat în prezent la Shanghai. Fotografiile nu numai că au o valoare artistică deosebită, dar aduc în prim-plan una dintre cele mai importante figuri feminine din scrima mondială. În deschidere a fost prezentat documentarul „Reţeaua de idoli cu Ana-Maria Brânză” realizat de Irina Păcurariu, jurnalist TVR1. Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 23 septembrie 2024.

Theo Niculae, artist din Shanghai, specializat în fotografie experimentală și eclectică, este născut în România. Și-a dezvoltat pasiunea pentru fotografie de mic și, din 2015, s-a stabilit în Shanghai, unde a fost influențat de cultura dinamică a orașului. Cu un background în arhitectură, Theo se inspiră din diversitatea urbană, explorând arhitectura, mișcarea și corpul uman în lucrările sale. A curatoriat și participat la expozițiile „Descoperind râul Huangpu” (2019) și „Reconstruire” (2023). Stilul său distinctiv i-a adus colaborări cu branduri și instituții internaționale precum UFC, ONE Championship și Comitetul Național Olimpic Român. Colaborarea cu campioana olimpică Ana-Maria Brânză a fost recunoscută printr-o apariție în revista „Psychologies” și o nominalizare la competiția internațională de fotografie HIPAAE.

Ana-Maria Brânză este o scrimeră română de renume mondial, specializată în proba de spadă. Născută pe 26 noiembrie 1984 în București, Ana-Maria și-a câștigat un loc de frunte în istoria sportului românesc prin multiplele sale succese internaționale. A obținut cinci medalii de aur la Campionatele Europene pe Echipe și Individual și două medalii de aur la Campionatele Mondiale pe Echipe. A participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, câștigând două medalii de argint la individual și o medalie de aur pe echipe în 2016. Pe lângă realizările sale sportive excepționale, Ana-Maria Brânză este recunoscută pentru profesionalismul, dedicarea și influența sa pozitivă asupra tinerelor generații de sportivi. Implicarea sa în diverse inițiative culturale și sportive subliniază contribuția sa semnificativă atât pe plan național, cât și internațional.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.