Național Învățământ Ultima oră Externe
Elevii români au câștigat cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume - „Maryland Tech Invitational”, SUA
Elevii români au câștigat cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume - „Maryland Tech Invitational”, SUA
06/07/2024 ⋅ 0 comentarii

Elevii români s-au clasat pe primul loc în cadrul celei de-a opta ediții a Competiției Internaționale de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI), cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume, care s-a desfășurat la Johns Hopkins Apllied Physics Laboratory din SUA.

 Echipele de elevi români, câștigătoarele competiției internaționale de robotică la Maryland Tech Invitational 2024, sunt #Ro2D2 din Prahova, Winning Alliance Captain și CyLiis din Iași.

„Succesul lor arată puterea muncii în echipă, de la tehnicieni și ingineri la experți în marketing și strângere de fonduri, mentori, profesori și părinți susținători. Ei demonstrează calitatea educației din România și reprezintă o sursă de inspirație”, au scris reprezentanții Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, pe pagina de socializare. 

Printre cele 40 de echipe selectate la această ediție, din România au participat cinci echipe: echipele de robotică CyLiis şi Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Ro2D2 de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Eastern Foxes de la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti (Prahova) şi ByteForce de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Echipa de robotică Ro2D2, de la renumitul Colegi Național ”Mihai Viteazul” din Ploiești, a fost căpitanul alianței câștigătoare a competiției. Echipa ploieșteană a câștigat toate cele 12 meciuri jucate și a stabilit un nou record mondial.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.