Național Din Arad Social Life Comunicate de Presă Ultima oră
Astăzi se împlinesc 148 de ani de la fondarea Crucii Roşii Române
Astăzi se împlinesc 148 de ani de la fondarea Crucii Roşii Române
04/07/2024 ⋅ 0 comentarii

În fiecare an, la 4 iulie este marcată Ziua Crucii Roşii Române, aceasta fiind data la care, în 1876, s-a înfiinţat Societatea de Cruce Roşie din România şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii. Actualul preşedinte al Crucii Roşii Române este Camelia Şucu, aleasă în această funcţie la 27 mai 2023, pentru un mandat de patru ani.

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, va găzdui, joi, de la ora 18,00, la Palatul Elisabeta, Ziua Crucii Roşii Române, anunţă Casa Regală.

Alături de Majestatea Sa se vor afla Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

Vor fi prezenţi preşedintele Crucii Roşii Române, Camelia Şucu, membrii Comitetului de Direcţie, lideri ai filialelor şi numeroşi voluntari, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Guvernului României, membri ai Corpului Diplomatic.

Anul acesta se împlinesc 148 de ani de la fondarea Crucii Roşii Române în ziua de 4 iulie 1876, 2024 fiind al doilea an în care Ziua Crucii Roşii Române este sărbătorită sub Înalt Patronaj Regal, după anul 1947.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparţial şi neutru.

Crucea Roşie Română este prezentă la nivel naţional, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 1.996 subfiliale şi 1.307 comisii, şi 5.500 de voluntari care se implică activ în activităţile sale.

Crucea Roșie filiala Arad organizează joi, 4 iulie, ziua Crucii Roșii Române, la Ștrandul termal Bidi Arad, între orele 16-22. 

„Evenimentul este dedicat tuturor voluntarilor care au adus o contribuție importanta in desfășurarea activităților noastre din ultimele luni, dar deschis și pentru public în baza biletului de intrare în locația gazdelor noastre. În intervalul orar se vor desfășura activități de socializare și competiții menite sa asigure o zi memorabilă petrecuta împreună”, transmit organizatorii.


Foto: Crucea Roșie Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.