Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră Externe
Prestigioasa Sala MADDALENA din Monza va găzdui un nou eveniment dedicat lui Puccini și primei sale Tosca, românca Hariclea Darclée
Prestigioasa Sala MADDALENA din Monza va găzdui un nou eveniment dedicat lui Puccini și primei sale Tosca, românca Hariclea Darclée
03/07/2024 ⋅ 0 comentarii

Joi, 4 iulie 2024,  prestigioasa Sala MADDALENA din Monza va găzdui un nou eveniment din cadrul manifestării artistice, MONZA LOVES PUCCINI, dedicat marelui compozitor la 100 de ani de la moartea sa și "primei sale Tosca, soprana română Hariclea Darclée". 

Evenimentul este organizat de Municipalitatea din Monza, Departamentul de Cultură, de Asociația Premio Letterario Brianza și Associazione Mnemosine loves Monza în colaborare cu Centrul Cultural Italo-român din Milano, inițiator al proiectului plăci memoriale din Via Cernaia 2 Milano, dezvelită în anul 2023, pe locul casei unde a locuit marea soprană timp de peste două decenii. 

În cadrul evenimentului va fi prezentat volumul dedicat marii soprane Hariclea Darclee, urmat de un concert liric susținut de Elisa Maffi - soprană și pianista Kleva Metolli.

Volumul "Hariclea Darclée. Diva della lirica che incantò artisti e il pubblico", (Hariclea Darclée. Diva muzicii lirice care a fermecat artiștii și publicul)" de Ida Garzonio a apărut la editura Rediviva.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.