Din Arad Religie Ultima oră
Schitul de maici ,,Veșmântul Maicii Domnului și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Tămand și-a sărbătorit hramul
Schitul de maici ,,Veșmântul Maicii Domnului și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Tămand și-a sărbătorit hramul
03/07/2024 ⋅ 0 comentarii

Marți, 2 iulie, în ziua de prăznuire a Așezării veșmântului Născătoarei de Dumnzeu în biserica din Vlaherne și a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Schitul de maici de la Tămand, Protopopiatul Ineu, și-a sărbătorit hramul istoric.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită, potrivit site-ului Arhiepiscopiei Aradului, de un sobor de preoți, format din Părintele Protopop Zaha Adrian, Pr. Mocan Sever- slujitor al schitului, Pr. Suciu Tiberiu, slujitor la Biserica  Spitalului de Psihiatrie Mocrea și Pr. Monea Nicolae de la Parohia Tăgădău, în prezența obștii monahale în frunte cu maica stareță Monahia Serafima și un număr mare de credincioși, care au ales ca în această zi să se bucure de sărbătoarea de la Tămand.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele protopop, care, pe lângă  învățăturile praznicului a amintit și de începuturile vieții monahale de la Tămand, de vrednicii înaintași care au pus bazele acestui așezământ, dar și de bogata activitate a obștii de acum, pe plan duhovnicesc, filantropic, administrativ și economic.

„Rezultatele se văd și sunt foarte îmbucurătoare, schimbând în totalitate imaginea așezământului.”, a spus Părintele protopop. 

Cum era firesc, sărbătoarea s-a încheiat cu agapa frățească în trapeza mănăstirii.


Foto: Arhiepiscopia Aradului


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.