Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss Ultima oră
Din Bucătăria Lui Eliss: Supă cremă de usturoi copt
Din Bucătăria Lui Eliss: Supă cremă de usturoi copt
28/03/2020 ⋅ 0 comentarii

   Bună dimineața, dragi cititori! Sper că ați avut parte de un timp frumos și de bucurii gastronomice.

  Astăzi, o rețetă la fel de ușoară precum celelalte: supă cremă de usturoi copt. Dacă nu ați încercat până acum, vă îndemn să o faceți pentru că este DELICIOASĂ și destul de sățioasă. Singurul „secret” al unui astfel de preparat este acela de a coace usturoiul cu o zi înainte de a găti, pentru a vă bucura din plin de cea mai fină și parfumată aromă a usturoiului. Desigur, se poate folosi usturoiul copt și imediat după gătire însă nu va avea deloc aceeași aromă, fapt care vă obligă să puneți o cantitate mai mare de usturoi pentru a-i simți gustul.

De ce avem nevoie?

-5 căciulii de usturoi

-3 cartofi mari 

-50 ml smântână vegetală

-sare și piper

Ce facem cu toate acestea? 

   Curățăm cartofii și îi punem la fiert (trebuie să puneți apă în functie de cum doriți consistența supei creme – mai lichida sau nu). Cât timp fierb, curățăm usturoiul, copt în prealabil. Usturoiul se coace cu o zi înainte, la 100 de grade C, timp de 30 de minute. Se taie puțin căciulia de usturoi deasupra, precum în poză, înainte de a o introduce în cuptor. 

  Așadar, avem usturoiul copt și curățat. Când au fiert cartofii, adăugăm peste ei usturoiul, sare, piper și mixăm cu un blender vertical, până devine supa o cremă. Dacă e prea groasă, mai adăugăm apă ori stock de legume, pregătit dinainte, cum sugeram și în alte rețete. Iar dacă e prea lichidă, mai adăugăm cartof fiert peste. Ideea e să nu primeze gustul de cartof, ci de usturoi. Se adaugă smântână , se mai lasă supa la fiert pentru 5 minute . 

   Supa cremă de usturoi se servește caldă, cu ulei de măsline deasupra și cu crutoane, pe care dacă vreți să le faceți, păstrați întotdeauna pâinea mai veche, vor ieși crocante. Eu am adăugat și puțin chives proaspăt.

   Să aveți poftă indiferent ce serviți și mai ales, rămâneți umani, solidari, empatici! Acum avem nevoie unii de alții mai mult ca niciodată! Pe sâmbăta viitoare, cu o nouă rețetă, însă până atunci, pentru binele tuturor... Stați în casă!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.