Religie Ultima oră
Priveghere în Sfântul Munte pentru combaterea pandemiei. Credincioșii sunt chemați să se alăture în rugăciune
Priveghere în Sfântul Munte pentru combaterea pandemiei. Credincioșii sunt chemați să se alăture în rugăciune
27/03/2020 ⋅ 1 comentarii

Îmbucurătoare, plină de nădejde și lumină este chemarea călugărilor de la Sfântul Munte de a ne alătura în rugăciune privegherii de toată noaptea săvârșită în Casa Maicii Domnului. 

În ședința Sfintei Chinotite din 12 martie 2020, ca o măsură duhovnicească de combatere a coronavirusului, s-a decis ca în Sâmbăta Săptămânii a IV-a din Postul Mare în tot Sfântul Munte și în Biserica Protaton din Karyes să se facă o priveghere specială unde se va cere sprijinul și mijlocirea Maicii Domnului, protectoarea Sfântului Munte și Sfântului Haralambie, grabnic ajutător în epidemii, cunoscut fiind ca „izbăvitor de ciumă și foamete”. 

După rânduiala locului, privegherea începe din seara zile precedente, adică vineri, 27 martie 2020, începând cu ora 21.00, conform sfantulmunteathos.com.

De asemenea, mai mulți părinți athoniți au îndemnat prin mesaje care s-au viralizat pe social media ca și mănăstirile din România să se alăture făcând priveghere, de asemenea, și credincioșii să se alăture Muntelui Athos făcând Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului și al Sfântului Haralambie.

Nădăjduim să trecem repede și cu bine peste această perioadă de încercare. Doamne, ajută!


Foto:  sfantulmunteathos.com. 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

28.03.2020 11:57
ageamiu
să ținem post că tot e post