Recunoștința este frumoasă! O vizită, un gând bun, un cuvânt de recunoștință pot fi, de cele mai multe ori, mai presus de orice dar sau bogăție. Pentru că ele (gândul bun, vizita și cuvântul de recunoștință) nu îmbogățesc cele din exteriorul nostru, ci pe cele dinlăuntru ale noastre.
Cu atât mai limpezi și frumoase când ele se așează înaintea unui veteran de război. Ori, reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului tocmai asta au făcut prin vizita săvârșită, în cadrul programului „Acasă la veterani”, la Domnul col. (rtr.) Șerban-Ion-Gheorghe Dima, veteran de război în vârstă de 99 de ani.
Distinsul veteran s-a născut în municipiul Cluj, pe data de 8 mai 1925.
„Am locuit în Cluj până la cedarea Ardealului, în 1940, când am fost nevoiți să plecăm cu toții, mutându-ne la Sibiu, unde am stat 3 ani. În anul 1943 am intrat la Facultatea de Construcții din Timișoara, dar, în același timp, am fost încorporat, fiind repartizat la arma artilerie. O dată pe săptămână eram chemați la instrucție și pregătire militară pentru apărarea patriei”, a povestit distinsul veteran oaspeților.
După război, în anul 1949, domnul Dima a absolvit facultatea, devenind inginer în construcții și a activat în acest domeniu până la ieșirea la pensie.
În urma odinelor generale de avansare emise de Ministerul Apărării Naționale, distinsul veteran a ajuns la gradul de colonel.
„A avut o căsnicie frumoasă de peste 66 de ani, soția fiind tot inginer, dar în industria lemnului. Acum îi este alături băiatul, absolvent al Universității Politehnica București și un nepot, ce a studiat Administrarea afacerilor.
Îi transmitem multă sănătate, bucurii alături de cei dragi și suntem mândri și recunoscători pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie.”, a transmis doamna Mirela Florian, pentru Departamentul relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului.
Foto: Mirela Florian / Departamentul relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.