Național Din Arad Ultima oră
Jurnalistul arădean Petre Don a trecut la cele veșnice la 73 de ani
Jurnalistul arădean Petre Don a trecut la cele veșnice la 73 de ani
20/06/2024 ⋅ 0 comentarii

Este din nou doliu în presa arădeană. Jurnalistul Petre Don a trecut la cele veșnice la 73 de ani. Anunțul a fost făcut de către fiul său, Dacian Don, pe rețelele de socializare.

Petre Don s-a născut în orașul Curtici, la 3 martie 1951. A absolvit Școala Poligrafică „Dimitrie Marinescu” din București și Liceul Teoretic Nr.3 din  Arad, în 1975. În urma absolvirii școlii bucureștene, a obținut calificarea de tipograf (paginator) și a lucrat în calitate de tipograf, până în anul 1990, la Tipografia Gutenberg din  Arad.

A debutat în presă în 1971, la cotidianul arădean Flacăra Roșie, publicație cu care a colaborat până în anul 1989.

Prima redacție în care a fost angajat a fost Tribuna Aradului, devenită ulterior Curierul Aradului, potrivit „Dicționarul Jurnaliștilor Arădeni” în care îi este dedicată o pagină.

De-a lungul anilor, Petre Don a colaborat cu numeroase reviste culturale, printre care Arca, Luceafărul, Cariatide, Orizont, Tribuna, Transilvania, Aradul Literar, Relief și Alfa Magazin.

A mai lucrat și la publicațiile Comerțul Arădean și Piața Aradului (ambele la care a fost redactor șef), Observator Arădean, iar din anul 2008 a fost redactor și corector la cotidianul Glasul Aradului.


Foto: Basil Mureșan


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.