Național Ultima oră
Aproape 6.000 de români au fost amendați în primele 24 de ore de carantină totală
Aproape 6.000 de români au fost amendați în primele 24 de ore de carantină totală
27/03/2020 ⋅ 0 comentarii

Aproape 6.000 de români care nu au respectat măsurile carantinei totale au fost prinși pe străzi și s-au ales cu amenzi usturătoare, în primele 24 de ore de când au intrat în vigoare articolele din Ordonanța militară 3 pentru încetinirea răspândirii cazurilor de infectare cu coronavirus, informează digi24.

Polițiștii vorbesc despre situații absolut incredibile. Cosmin Andreica, reprezentant al polițiștilor: ”Am avut cazul unui tânăr care a fost depistat de o patrulă de poliție în timp ce avea asupra sa o pungă cu un peștișor în apă pe care susținea el că îl plimbă și că este animalul său de companie.  Un bărbat a plecat la plimbare cu calul prin Iași, iar un altul și-a pus pisica în mașină și a plimbat-o 30 de kilometric”. 

Cosmin Andreica: ”Au mai fost și situații hilare în care un tânăr care nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere a spus că se grăbește să ajungă la bunica sa pentru că are nevoie de îngrijire și de ajutor. La o verificare în bazele de date a numelui bunicii invocate de tânăr, colegii au constatat că bunica sa murise de 10 ani”

Specialiștii spun că atunci când trăiesc situații excepționale, oamenii pot avea tot felul de reacții, unele ciudate, altele chiar periculoase. Mai există și situația celor care refuză realitatea. 

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: Au fost depistate peste 5.500 de persoane care nu respectau prevederile Ordonanței militare 3, așadar au fost sancționate contravențional, iar valoarea sancțiunilor se ridică la 7.500.000 de lei.

Foto: MAI

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.