Castelele Peleș şi Pelişor, fostele închisori comuniste, Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" din Iaşi şi Biserica episcopală "Adormirea Maicii Domnului" a Mănăstirii Argeşului din Curtea de Argeş, precum şi Peştera Movile au fost înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, a anunțat ministrul Culturii, Raluca Turcan.
Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului, a transmis către Centrul Patrimoniului Mondial UNESCO formularele pentru cele patru dosare - trei culturale (Ctitorii domneşti din Ţara Românească şi Moldova, Reşedinţe Regale din Sinaia, Foste închisori comuniste din România) şi unul natural (Peştera Movile) - care, prin calităţile excepţionale ce fundamentează valoarea culturală sau naturală, au potenţialul de a fi recunoscute la nivel internaţional pentru importanţa pe care o au pentru generaţiile prezente şi viitoare, a precizat Raluca Turcan, miercuri, într-o postare pe Facebook.
România are în lucru pregătirea dosarului transnaţional de nominalizare (împreună cu Bulgaria, Croaţia şi Serbia) pentru Frontierele Imperiului Roman - Limesul Dunărean, segmentul estic şi are, de asemenea, în evaluare două dosare de nominalizare pentru care Comitetul Patrimoniului Mondial urmează să ia o decizie în cadrul celei de a 46-a reuniuni din India, în luna iulie 2024 - Ansamblul Monumental realizat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu şi Frontierele Imperiului Roman - Dacia.
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.