Național Ultima oră
Luptătorul Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
Luptătorul Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
09/05/2024 ⋅ 0 comentarii

Luptătorul Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris,  la lupte greco-romane, categoria 130 kg. Alin a reușit să se califice în finala Turneului Mondial de Calificare de la Istanbul, după o victorie în semifinale în fața sportivului Heiki Nabi, din Estonia,  3-1.

 Calificarea în finală îi asigură biletul olimpic, conform criteriilor Federației Internaționale primii 3 sportivi de la acest Turneu Mondial se califică la Jocuri. Este ultima șansă pentru luptători de a se califica la întrecerea olimpică de la Paris. 

Pentru Alin Alexuc, legitimat la CS Dinamo, va fi a patra participare la Jocurile Olimpice după edițiile Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020. El este al doilea reprezentant al luptelor care obține biletul olimpic, după Andreea Ana. 

Până în acest moment, România are 83 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.