Național Din Arad Religie Ultima oră
Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit astăzi Hramul istoric
Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit astăzi Hramul istoric
08/05/2024 ⋅ 0 comentarii

Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit astăzi, în ziua de pomenire a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, hramul istoric. 

Cu acest prilej, mulțime de credincioși au luat din nou Calea Prislopului pentru a participa la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de un sobor de 5 Ierarhi și peste 20 de preoți și diaconi. 

Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a vorbit, potrivit site-ului Episcopiei, despre cinstea și harul pe care l-au primit de la Dumnezeu sfinții care și-au trăit viața împlinind poruncile Sale, devenind, la rândul lor, mijlocitori pentru cei ce îi cheamă în rugăciuni, iar la Mănăstirea Prislop, pe lângă Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop, este mijlocitor și Cuviosul Părinte Arsenie Boca care, de asemenea, a primit mare har și răspunde tuturor după ceea ce nădăjduiesc să primească ajutor spre folosul sufletului și spre mântuire. În încheiere Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhilor prezenți, soborului slujitor, maicii starețe și viețuitoarelor așezământului monahal, autorităților locale și celor implicați în organizarea sărbătorii hramului și tuturor credincioșilor pelerini prezenți astăzi la sărbătoarea Mănăstirii Prislop.

După Sfânta Liturghie, cum era firesc, soborul slujitor a săvârșit o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arsenie Boca, aflat în Poienița Prsilopului.


Foto: Nicolae Clinciu / Costin Danu / Bogdan Danu / Episcopia Devei și Hunedoarei

Colaj foto: Glasul Cetății


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.