Din Arad Ultima oră
Lecția de altruism predată de studenții și rezidenții de la UVVG. Voluntari în lupta pentru combaterea coronavirusului
Lecția de altruism predată de studenții și rezidenții de la UVVG. Voluntari în lupta pentru combaterea coronavirusului
24/03/2020 ⋅ 0 comentarii

  Dincolo de neliniștea, teama și grija pe care cei mai mulți dintre noi o simțim în aceste zile de încercare, sunt oameni care fac admirabile gesturi de omenie menite a oferi perspectiva unor vremuri cu mult mai sănătoase spiritual și social pentru atunci când lupta cu pandemia de coronavirus va fi câștigată. 

Sunt ei, cei care nu se gândesc de două ori atunci când sunt solicitați în a da o mână de ajutor în vremuri care le-ar putea pune în pericol viața. 

Astăzi, lecția de altruism ne este oferită de Studenții și rezidenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. 

  Aceștia s-au mobilizat exemplar și au răspuns acțiunii de recrutare a voluntarilor lansată la finalul săptămânii trecute de către Doamna Rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, de a sprijini activităţile din cadrul camerelor de gardă şi ale unităţilor de primiri urgenţe, în funcție de evoluţia infecţiilor cu noul coronavirus, dar și din punct de vedere social. Voluntarii au oferit suport persoanelor vârstnice, și nu numai, ei venind în ajutorul comunității pentru a fi de folos în domeniile medical și social, dar și pentru consiliere psihologică online.

,,Printr-un parteneriat pe care îl preconizăm cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Aradului, cei aproximativ 100 de voluntari UVVG vor asigura în municipiul Arad, în colaborare cu preoții din parohii, cu reprezentanții altor culte religioase, o legătură utilă pe latura medicală și socială a familiior și persoanelor defavorizate din municipiu, cu instituțiile abilitate ale statului: spital, primărie, servicii sociale sau cu organizații cu scop umanitar”, a subliniat Doamna Rector, Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci.

România, fii puternică!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.