Național Din Arad Justiție Ultima oră
Cercetări 'in rem' la Spitalul Județean Arad, după decesul bărbatului de 64 de ani confirmat cu coronavirus
Cercetări 'in rem' la Spitalul Județean Arad, după decesul bărbatului de 64 de ani confirmat cu coronavirus
24/03/2020 ⋅ 0 comentarii

Procurorii arădeni au început cercetări "in rem" după decesul bărbatului de 64 de ani confirmat cu COVID-19 la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

"În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (...). Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale", se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Antoanella Ianotă, a precizat că la spital au fost trimişi, marţi, poliţişti pentru a ridica documente în vederea efectuării cercetărilor.

De asemenea, surse judiciare au declarat că ancheta vizează modul în care personalul medical a tratat acest caz, respectiv dacă au fost respectate protocoalele astfel încât virusul să nu se răspândească, avându-se în vedere că bărbatul fusese internat în 20 martie, însă a fost confirmat infectat cu noul coronavirus abia în 23 martie, în ziua decesului.

Sursa: Agerpres

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.