Național Ultima oră Externe
Moment istoric pentru țara noastră! Campionii și Vicecampionii mondiali la robotică sunt români
Moment istoric pentru țara noastră! Campionii și Vicecampionii mondiali la robotică sunt români
21/04/2024 ⋅ 1 comentarii

Moment istoric pentru țara noastră! Campionii și vicecampionii mondiali la robotică sunt români. 

În perioada 17-20 aprilie, peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume au participat la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, desfășurat la Houston, în Statele Unite ale Americii. 

Dacă în 2022, arădenii de la Delta Force scriau istorie, câștigând Campionatul Mondial de Robotică din Houston, anul acesta istoria a fost scrisă de Echipa de robotică AI Citizens a Colegiului “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani și Echipa de robotică  RO2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, care au devenit campionii, respectiv vicecampionii mondiali ai roboticii. 

Echipa din Focșani a ajuns în finală în alianţă cu alte două echipe, The Clueless din San Diego şi California şi Texpand din CapeTown, South Africa, AICitizen fiind echipa Căpitan, formată din 12 elevi: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici, coordonaţi de profesorul Tiberiu Oprea. Alianţa celor de la AICitizen a câştigat cu scorul de 400 la 374. 

Echipa din Ploieşti a făcut alianţă cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia şi Hawk – Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieştenii fiind, de asemenea, echipa Căpitan a alianţei. 

                    Echipa de robotică  RO2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești

Alte echipe care au reprezentat România la FTC 2024, potrivit edupedu.ro, după campionatul pe țară, au fost cea care a câștigat distincția Inspire loc II – @ro.sophia21455 Galați și Winning Alliance 1st pick – @ftcwattsup Câmpulung Argeș.


Foto: 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

22.04.2024 09:34
Gune Octavian Octavian Gune
Sper ca guvernanții și sponsorii să ajute acești copii cu minți luminate să se dezvolte într-un climat de încredere și de siguranță astfel încât realizările lor sa fie valorificate în țară cu succes.
Felicitări!